Uzaktan Kumandalı Aydınlatma Rölesinde Sorun

Xnetas

Üye
Katılım
7 Ağu 2014
Mesajlar
11
Puanları
1
Selamlar arkadaşlar;
Bir avizem vardı,bunun 2 kanal uzaktan kumandalı kontrolcüsü var. ilk basmada ilk aydınlatma grubu, 2 basmada 2.grup, 3. basmada her iki aydınlatma aynı anda çalışıyordu normalde.
- Tek tek yanarken sorun yok, fakat bir süredir her iki aydınlatma aynı anda çalışmıyor. (3.mod yani) Açınca Röleler tık tık şeklinde ses geliyor,bir anlık aydınlanıyor fakat hemen tek aydınlatmaya dönüyor.
Ek olarak uzaktan kumandada ki On/off butonu da aynı işlevi yapıyor yani ses geliyor hemen sonra tek aydınlatmaya dönüyor off olarak çalışmıyor.

Devreye baktım bir sorun göremedim, acaba sorun ne olabilir? Sorun rölelerde olsa tek tekde çalışmaz diye düşünüyorum? Neden 2si aynı anda yanmıyor acaba?
Gerekirse devrenin resmini atabilirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bu kartlar zamanla bu arızayı veriyor ve tamiride çok faydalı olmuyor yeni kumanda seti alın derim
 
Üzerindeki röle kontakları tam temas etmiyor olabilir. Tedbirini alarak!!! İkinci ve üçüncü kademedeyken kontrol kalemi ile röleleri sarsınca bir değişme oluyor mu diye kontrol edilebilir. Tabi bu modlar röleler aracılığıyla devreye giriyorsa?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst