PC Ses Kartı ile Gitar Amifisinin Ses Mikserinde Yarattığı Parazit

fatihkur

Üye
Katılım
23 Mar 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar merhaba.

Yaşadığım problemi daha kolay açıklayabilmek için basit bir çizim şemasını hazırladım. Bu sistemi kurarken amacım; Behringer MX400 model miksere notebook ses kartını (hem onboard hem de usb harici ses kartı ile deneyerek) ve elektrik gitar amfisini stereo kablolar ile bağlayarak karıştırılan sesi tek çıkış ile almaktı.

1- Sadece PC yi açarak ses aldığımda kusursuz bir aktarım ile kulaklıktan dinleyebiliyorum. (Kabloları ve bağlantılarının sorunsuz olduğunu anlıyoruz.)
2- PC nin fişini çekerek sadece amfiyi kullandığımda yine kusursuz bir ses alıyorum. (Yine kabloların ve bağlantıların problemsiz olduğu anlaşılıyor.)
3- Odada ki 2 ayrı prizde topraklıdır ve ölçümlerde yeterli değerleri veriyorlar. (Nötr-faz arası 230 Volt, toprak-faz arası 230 Volt ve nötr-topraklama arası ~1 Volt.)
4- Kabloların kalitelerini kontrol etmek için karıştırarak da kullandım ancak sonuç değişmiyor hatta diğer odadan uzatma kablosu getirerek yalnızca amfiyi bağladım.

Tüm denemelerde sonuç aynı: PC ve amfi aynı anda (Düğmelerinden açılmasa bile) prize takıldıklarında kulaklıktan cızırtı sesi geliyor ve bu duyulacak düzeyde. Cihazları açık konuma getirdiğimde ise ses 2 katına çıkıyor ve kullanmayı tamamen engelliyor.

Sanırım işi çözebilecek kısım şurada yatıyor:

Parazit, hem cihazları prizden tamamen ayırdığımda, hem de miksere gelen ses kablolarından birisi ayırdığımda kesiliyor. Herhangi birisi tek başına çalışıyormuş gibi kusursuz hale geri dönüyor. Farklı prizlerden beslenen 2 ayrı cihazda üretilen ses sinyalleri aynı elektrik akımıyla çalışan miksere girdiğinde sanırım bir çakışma veya sorun yaşanıyor.

Peki çözüm hangi kısımda aranmalı? Elektrik kaynakları olan priz ve adaptörlerde mi? Cihazlardan çıkan ses sinyallerinin miksere girmesinden önceki kısmında mı?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • tesisat sorunu-Model.jpg
    tesisat sorunu-Model.jpg
    106.7 KB · Görüntüleme: 17
Teşekkür ederim öneriniz için. Akşam laptop ve amfiye giden toraklamayı iptal ederek deneyeceğim. Yine sonuc alamazsam emi filtre deneyebilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,614
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst