Uzaktan kumanda devresi nasıl yapılır?

dert36

Üye
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
102
Puanları
1
Mesela bir oyuncak arabayı veya oyuncak bir helikopteri kontrol edebilen uzaktan kumandalar nasıl yapılıyor? Çalışma mantığı nedir? En basit şekilde bir uzaktan kumanda nasıl yapılır? Uzaktan kumanda yapabilmek için hangi konuları araştırmam lazım? Kendi imkanlarımla bir uzaktan kumanda yapmak istiyorum. Bu konuda beni yönlendirirseniz mutlu olurum. Şimdiden Teşekkür ederim.
 
bence de güzel bir konu onların hangi matikta modulasyonları osilatörleri anten yapıları filan bunlar hakkında bilgisi olna varsa paylaşşa iyi olur.. ;)
 
Udea, delcomrf gibi firmalardan modül temin edip pic serisi islemcilerle programlayabilirsiniz

Sent from my MT11i using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Bu konular bizleri aşar uzman arkadaşları bekliyoruz şöylede yapabilirsin var olan uzaktan kumanda cihazının devrelerini söküp kullanacağın cihaza adapte edebilirsin tabiki voltaj ve amper değerlerini göz önüne almalısın.şimdilik bukadar gerisi beni aşar
 
aslında çk zor değil. udea firmasının ürünlerinde rf modullerde bir çok zorlu yazılım çözülmüş.size sadece bilgi gönderip almak kalıyor.
 
12 lira ya RF alıcı vericiyle yapıyorlar.Alıcısı parmak kadar vericisi tırnak kadar.Sen yapsan kocaman birşey olur ve de çok maliyetli olur.Yok ben öğrenmek,kendimi geliştirmek istiyorum dersen o ayrı.Elektromanyetik Alanlar,Elektromanyetik Dalgalar,Sayısal Haberleşme,Analog Haberleşme konularına birbakmanı tavsiye ederim ama Analog haberleşmenin konusudur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst