UPS'ler cos-fi nin düzeltilmesi

UPS leriniz endüktif etki yaptığına göre mevcut kompanzasyonunuz neden dengelemiyor olabilir ona bakmalısınız. Mevcudu revize edemiyorsanız yüklerinizin dengeli olup olmadığını kontrol edin ve ona göre monofaze yada trifaze harmonik fitreli bir çözüm önerelim..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
şu an için komanzasyon sistemimi cosq değerini -0,998 değerine cektim.bu ayı da böyle kurarıp harmonik filitre yaptırılması için uğraşacağım.
 
şu an için komanzasyon sistemimi cosq değerini -0,998 değerine cektim.bu ayı da böyle kurarıp harmonik filitre yaptırılması için uğraşacağım.

Ben ce sadece kompanzasyon panonuzun kondansatörlerine uygun değerlerde reaktörler koyarak sadece sistemdeki 50 Hz. kompanze etmenizdir. aksi taktirde bol harmonikli bir yerde normal kompanzasyon daha da kötü etki edebilir. Bu önerdiğim çözüm hemde son harmonik filtre sistemine göre daha da ucuzdur. Malum KGK cihazlarının doğrultucu devreleri üzerinde tristör ve diyot var. Harmonik kaçınılmazdır.
 
bu reaktörler her grup grup için ayrı mı yapılacak. şema ile filan daha detaylı bi şekilde anlatma şansınız varmı?
 
yardımlarınız için teşekkürler.kompanzasyon panomu patron ben bunla habire uğraşamam (acaba cihazlar mı bozulacak yoksa faturada cezamı yiyecez) deyip değiştirtti.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,276
Kullanıcılar
450,082
Son üye
feritkvl14

Yeni konular

Geri
Üst