UPS ile Elektrik Tasarrufu

devr-i daim makinası fikirleri de bu şekilde ortaya çıkıyor...

en sevmediğim şey, herhangi bir fikire en baştan "olmaz" demektir. o sebeple sadece "enerjinin korunumu" kanununu hatırlatmakla yetineceğim:)

selamlar,
@festo
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Termodinamiğin 1 yasası ihlal ediliyor:))
 
Kısaca ,UPS sürekli şarjda kalan bir cihaz.Sadece elektrik kesildiğinde kullanıma geçiyor.
Demek istediğim UPS ile tasarruflarımızı arada sarf etsek bize ne kazandırır?
 
Burak bey sizi üzmek istemem fakat İMKANSIZ. UPS iç kayıplarından dolayı zarar edeceğinizi garanti ederim.

bende katılıyorum + ups aküleri şarj ederken sizin evde harcamış olduğunuz enrjinin atıyorum % 20 sarj ve dönüşümdeki kayıpları size ekstra maliyet cıkaracaktır bilginize. başarılar.

denemek kişye özgüven kazandırır sonuçta kaybedeceğin miktar fazla olmayacağından bence dene derim ispatını kendin gözlemle iyi çalışmalar.
 
Benimde yardıma ihtiyacım var bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
 
işi iyi bilen arkadaşlar zaten gerekli açıklamaları yapmış bu sebeple yaptığınız deneydek kesinlikle zarar edeceğiniz ortada deney sonuçlarını paylaşırsanız diğer bu tip deneyler yapacaklara neden yapmamaları gerektiği konusu daha rahat anlatılır.
 
Ups veya benzeri bir donanım ile enerji tasarrufu arzulanıyorsa:
İlk önce 3 zamanlı tarifeye geçin.Sonra akülerinizi gece saatlerinde doldurun.Bu enerjiyi akşam saatlerinde kullanın.
Bu uygulamayı yaparsanız miktar yönünden olmasa da para olarak daha az ödemede bulunursunuz.
İşlemin iktisadiliği kullanım miktarına ve yatırım tutarına göre değişecektir
 
Yoktan birşeyi varedemediğiniz sürece bu sistemde tasarruf edilmesi imkansızdır. Nedenine gelince her iki sistemde de (Şebekeden yada UPS ) çekeceğiniz akım aynı ise UPS sisteminde kullanacağunız cihazlarda kayıplardan dolayı ne yapılırsa yapılsın tasarruf değil zarar edilecektir. Ayrıca işletme ve amortisman giderleri de hariç...
 
sen elektirkten tassaruf edeceksin güzel fakat ups bitireceksin tam yükte nerdeyse çalıştrcaksın ve buda akülerden yemeye başlıyacak akülerin ömrünü kısaltacak dolasıyla yeni akü yeni maliyet upslerde 1kva yazsada bunun %15 oranında gücünü az hesapla o zaman bi tasarruf olabilir fakat ups inde bir güc çektiğini unutma
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,780
Kullanıcılar
449,981
Son üye
Muhammeddt

Yeni konular

Geri
Üst