trifaze elektrik sayacı

korucu8282

Üye
Katılım
30 Eki 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
iki katlı bir binanın girişinde 3 fazlı 4 telli bir sayaç var, üzerinden t1,t2,t3 ve t değerleri okunuyor, burada trafaze sayacın olması normal mi, birde bu değerler ne anlama geliyor, bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim, bir inşaat şantiyesinde sürveyan olarak işe başladım bu yüzden fazla bilgim yok, yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yeni yapılan tesislerde üç fazlı elektrik çekiliyor genelde.üç fazlı sayacın olmasıda normal.t1,t2,t3 ise elektrik tarifelerin yazıldığı kısımdır..Günün değişik zamanlarında kullanılan elektrik ilgili tarifeye yazılır.t ise üç tarifenin tomlamını ifade eder.Yani toplam tüketimdir.
 
Projesinde trifaze sayaç görünüyorsa normaldir. Dengeli yükü sağlamak için trifaze besleme hatta eşit yüklenmeyi de sağlar, nört iletkenindeki fark akımlarının azalmasını da sağlar. Aslında kullanışlı bir yöntemdir.

T, toplam aktif sarfiyatı gösterir. Diğerleri de belirtilen zaman dilimerindeki akif sarfiyatı gösterir. T=T1+T2+T3 hesabı tutmak zorundadır.

T: Toplam Aktif Enerji
T1: Aktif Enerji Tarife 1 (06:00 - 17:00)
T2: Aktif Enerji Tarife 2 (17:00 - 22:00)
T3: Aktif Enerji Tarife 3 (22:00 - 06:00)
 
teşekkür ederim bir de dairelerde trifaze sayaç kullanılır mı, bütün apartman girişlerinde hep trifaze sayaç mı kullanılır yoksa apartman girişlerinde monofaze sayaçta kullanılır mı?
apartman girişine şebekeden kaç volt gelir? abiler yardımcı olun lütfen işe yeni girdim fkat bilgim çok az, zaten zar zor bir iş buldum bundan da kovulmak istemiyorum:(
 
Projesine göre trifaze de kullanılır, monofaze de. İş tedaştan onay alan projede biter.
Apartmandaki daire sayısı fazla ise (Apartman olduğuna göre fazladır.) bina girişindeki ana dağıtım panosuna tedaş direğinden (veya bağlantı kutusundan) 3faz+nötr gelir. Bu panoda sayaçlar da bulunur.
Projede dairelere monofaze gidiyorsa monofaze sayaçlar üzerinden evler beslenir.
Eğer projede dairelere üçfaz+nötr gidiyorsa, trifaze sayaçlar üzerinden evler beslenir.
Bir daire bir sayaç üzerinden beslenir.
Her iki durumda da evlere bir de topraklama kablosu çekilir.
 
ya genelde apartmanlarda trifaze sayaçlar tedaştan gelen enrjiden gelir.sonrası apartman daireleri beslemeleri monofaze olur genç arkadaşında dediği gibi topraklama kablosuda bence mutlaka ilave edilmelidr.geneli böledir. ha bazen akllı ev projeleri wardır onlarda bazen trifaze sayaç kullanılabiliyor. ama bazen :)
 
t1-t2-t3 hepside farklı faz t ise toplam tüketilen elektrik klowaatı....

Arkadaşım verdiğin bilgi yanlış.
T1, T2, T3 deki endeksler, belirtilen saat dilimleri arasındaki tüketimleri kaydeder. Farklı fazları değil.
 
ya genelde apartmanlarda trifaze sayaçlar tedaştan gelen enrjiden gelir.sonrası apartman daireleri beslemeleri monofaze olur genç arkadaşında dediği gibi topraklama kablosuda bence mutlaka ilave edilmelidr.geneli böledir. ha bazen akllı ev projeleri wardır onlarda bazen trifaze sayaç kullanılabiliyor. ama bazen :)

Doğru anladıysam bina girişine önce trifaze sayaç sonrada her daire için tek tek monofaze sayaç olur demişsiniz. Yanlış. Sayaç üstüne sayaç koymanın anlamı yoktur. Binaya dışarıdan gelen elektrik her daireye ayrı ayrı sayaçlar ile alınır. Projeye göre monofaze veya trifaze olur.(genelde monofaze). Ayrıca monofaze sayaçlı bir tesis 3 faz ihtiyacı oluşursa tedaşa başvurup trifaze sayaç taktırıp 3 faz alabilir.
 
arkadaşlar kafam karıştı şimdi, dairelere monofaz sayaç koyulmaz mı, bizim nevşehirdeki apartmanı düşünüyorum, bina giriş panosunda her daire için bir monofaze sayaç koyulmuş, trifaze sayaç yoktu, ancak tedaştan gelen üç faz için trifaze sayaçta kullanılması gerekmez mi, yada bizim apartmanda var da görünmeyemn yerdemi, yani önce trifaze sayaç oradanda monofaze sayaçlara daire girişinde dağıtılıyor mu
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,303
Mesajlar
916,559
Kullanıcılar
450,143
Son üye
lojis

Yeni konular

Geri
Üst