Trifaze elektrik motorları sadece tek hızda mı çalışır?

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2011
Mesajlar
4,985
Puanları
1,506
Yaş
48
Örneğin linkteki motor.
http://www.empodepo.com/15-kw-1500-dd-Trifaze-Elektrik-Motoru,PR-329.html

Tornamda koşu bandının DC motorunu kullanıyorum fakat PWM sürücüsü yaktıktan sonra yenisini bulmak dert. Merak ettiğim değişken hız sadece DC motorlarda mı var? Veya hangi tip motorlar değişken hızlarda çalışabilir?

Hedefim 2 beygirlik bir motor ve sorunsuz potansiyometre ile hz kontrolü yapabileceğim bir sürücü.

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
linkteki AC asankron motor için 2.2 kw kadar sürücü alırsan hz kontrolü ile istediğin devirde kullanabilirsin potansiyometre ile.
 
Ciddi misiniz? Ne tür bir sürücü kullanılabilir?
 
Herhalde amatör calısıyorsunuz evde.Onu için tek fazlı , 220 volt girişli 3.x 220 voly Ac çıkışlı bir sürücü (1.1 veya 1.5 kw.) ve bu degerde Ac üçfazlı bir motor işinizi görür.
Yakınlarınızdakı elektrık malzeme/sürücü satan firmalar işinizi görür, hangi markalara ulaşma ımkanınız oldugunu bilmediğimden marka öneremıyorum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst