Trafo topraklaması nasıl yapılır?

merhaba arkadaşlar,

konu başladığımız noktadan biraz uzaklaşmış ama sn. yaşlı uzman, söylediklerine kesinlikle katılıyorum aynı düşüncedeyim seninle. sadece yazdıklarını okurken ben yazdıklarımda bazı şeyleri yanlış mı ifade ettim diye teyit amaçlı hemen geri döndüm. yoksa bilgilendirmelerinden ve tecrübelerini paylaşmandan dolayı teşekkür ediyorum. herkes aynı şeyi yapmıyor çünkü.
iyi çalışmalar.

Ben doğru bildiğime inandığım her bilgiyi elimden geldiğince en ince detayına kadar inip izah etmeye çalışırım. Emin olmadığım bir detayda karşıt fikir varsa hemen araştırırım eminsem ısrar ederim. Bu yüzden bazı üyelerden hakarete varan yaklaşımlar görmüş bende aynı şekilde cevap vermişimdir. Sırf bu yüzden bir ara forumu terk ettim. Sonra dedim Hakan boşver bilgi ve tecrübelerimden faydalanmak isteyen meslektaşlarımın ne suçu var birkaçtane kendini bilmez için yapma etme devam et paylaşımlarına dedim ve foruma dönmeye karar verdim. Bu arada öğrenmenin sonu yok bizde bir çok şeyi öğreniyoruz yada eksik taşları yerine oturtuyoruz forum sayesinde.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Diğer faz sargıları üzerinden tamamlanır.
Aksini idda eden trafo merkezinde Trafo nötr buşingine dönen akımı birde işletme topraklamasından geçen akımı ölçsün. Hangi akım nereye gidiyormuş görsün.

Hocam merhaba,

Ekte iki resim gönderiyorum. 1.'sinde pano içi gösterimi mevcut. Sorum şu olacak; pano içerisinde iki adet topraklama barası var. fakat baranın bir tanesi hiç topraklanmamış. diğer baraya ise siyah ve mavi iki kablo bağlanmış. diğerleri sayaçtan gelen ince kablolar. şimdi bağlı olan siyah ve mavi kablolar nerelerden geliyor olabilir. siyah kablo trafo koruması dersek diğeri de işletme mi olur? bu şekilde iki toraklamayı birleştirmişler mi? ayrıca bu bara nereden topraklanıyor şimdi pano gövdesinden mi? bu trafonun işletme ve koruma topraklama değerleri yüksek çıkmış. kazık çakmak gerekecek. bakır kazık ve 16'lık NYAF kablo var elimde bunlarla olur mu?
IMG_7569.JPG
 

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,248
Kullanıcılar
450,075
Son üye
oodak

Yeni konular

Geri
Üst