Trafo toprak kaçağından açıyor

biz işletme ve trafo topraklamalarını aynı kullanmıştık ama pek bir sıkıntımız olmadı.tabi senkron arkadaşın dediklerine katılıyorum.dogrusu o.....o.g de hücre ,bara, hat bakımları önemli zaman zaman izoletörlerinde silinmesi gerekiyor.bu tür sorunlarda olabiliyor...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Evet harmonik ölçümü yapın, eğer fazla sayıda inverter vs aynı hatta bağlı ise
bu sorun yarayıyor olabilir. Bu durumda diğer trafolara bu yükü dağıtmak gerekir.
 
yok kardeş aynı problem benim başımada geldi muhtemel arıza trafona girmeden önceki akım trafolarına bakarsan iyi olur.akım trafolarının zayıf akım tesisatında bir temazsızlık olabilir.
saygılarımla
eğer yardım edebilecegim bir konu olursa [email protected] dan ulaşabilirsin.
 
1-TR da gerçekten kaçak oluyor olabilir.2-Toprak rölesi arızalı olabilir.3-Akım trafolarında arıza olabilir.Öncelikle akım trafolarının test edilmesi,rölenin başka bir röle ile değiştirilmesi yöntemlerini denemek gerekir.kolay gelsin.
 
akım trafosu bağlantı uçlarında bir gevşeme yada geçit izalatörleri varsa bunların birinde bir problem olabilir tabi bir çok ihtimal var trafoda da olabilir akım trrafosunda da ama en yaygın arıza ihtimallerini değerlendirmek te fayda var
 
Bence topraklama ve direnç değeri ile bir alakası yoktur. Boşuna uğraşmayın derim.
Daha önce arkadaşlar sormuş ama cevap gelmemiş. Toroidal bir akım trafonuzmu var, yoksa her fazda bir akım trafosu varda siz bunların sekonderlerini yıldız bağlayıp çıkış noktasını yani 3 fazın sekonder akımlarının vektörel toplamını röleye toprak akımı olarakmı giriyorsunuz?
İlk önce buna odaklanın, röle bağlantısını dikkatlice kontrol edin, akım tr. polaritelerine bakın. Sorun büyük ihtimalle ölçü devresindedir.
 
Trafo fazlarında dengesiz yüklenme olabilir bence.
 
Arkadasim senin topraklama hatinla ilgili bir sorunun yok cunku trafon topraktan aciyor. Demekki topragin saglam. siz bi trafonun yani akim trafosunun testini yapin. birda trafonuzun hava alma erinde havasini alin acaba cikan hava cokmu cikacak bir kontrol edin. montaji yapan firma trafo koruma uclarini yanlis yerlere baglayabilir, trafon baska bir sorundan acabiliyor ama projesini bir taratirir gonderirsen yardinmdimci olabiliriz. cok sebebi olabilir sekonderden gelen acma olabilir. siz yinede projesini gonderin birde projeyi gonderirken sekonderdeki giris salterininde projesini gonderirimisin.
Saygilar.....
 
Sekonder kablaj kontrolü yapman gerek, bağlantılarda gevşeklik olabilir.

son zamanlarda extradan yük çekecek bir cihaz ,motor v.b bağlantısı oldumu ?
Dengesiz yüklenme olabilir mi acaba?

trafo sonrası ayırıcı yada kesici kontaklarını kontrol test etmekte fayda var kötü temas dengesiz yük çekimine neden olabilir ( kontak geçiş direnci ölçümü yapılması)

Bu arada kimse izolasyon testinden bahsetmemiş? megger ile ölçüm yapıldı mı?

trafonun durumu nedir? toz ,toprak ? temiz mİ?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst