Trafo Sekonder DaĞitim Sorusu

olgu

Üye
Katılım
22 Mar 2007
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
39
4 mva trafonun seconder tarafindaki̇ baralaradan 300 mm2 li̇k kablolarla anadağitim şalterleri̇ne dağitiliyor. fakat şalterleri̇n gi̇ri̇şi̇nden ayni faza bağli kablolardan herbi̇ri̇ bi̇rbi̇ri̇nden çok farkli akimlar çeki̇yor. mesela bi̇ri̇ 450 a çekerken di̇ğeri̇ 80 a çeki̇yor yani̇ ayni faza bağli kablolar yükü eşi̇t paylaşmiyor..?? bu konuda bana yardimci olabi̇li̇rmi̇si̇ni̇z teşekkürler. ???
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşım sorunda bir eksiklik var gibi geliyor bana.Sürekli bu işin içindeyim.Hiçbaşıma gelmedi.Daha bu gün ölçtüm.2X150 mm2 lik kablo 370 Amperi 180-190 gibi bölüşüyolardı. Kablo papuçlarının bara yüzeyine temasıyla ilgili desek o kadar olmaz. Eğer sorunda bir eksik bilgi yoksa 80 A.çeken kablonun papuçlarını bir kontrol et derim.Papuç vurulurken damar kesilmiş olabilir veya tekrar kabloyu kesip açıp papuç takmaya üşenmiştir yapan. Vurmuştur izolenin üzerine skp yi.
 
Aynı faza bağlı kabloların kesitleri aynı ve uzunlukları aynı olması şart.
 
verdiğiniz cevaplar içi teşekkürler!! hayır sorumda bi eksiklik veya yanlışlık yok aynı faza bağlı 1x300 lük kabloların her biri birbirinden farklı akım çekiyor hatta bunu fotoğraflıyabilirim.. Uzunluk olamaz sanırım çünkü kabloların hepsi aynı tavadan gidiyor ama bu pabuç ile ilgili sölediğin doğru olabilir çok saol..
 
Doğru bir pens ampermetre ile diğer kablolara temas etmeden tekrar dene ,pabuç iyi sıkılmamışsa 300 A'de o papuç arkdan patlar.
 
Bende Bİr Yorum Getİrİm Ozaman Fazlarin YÜk Dagilimi EŞİt Degİldİr Sanirm.
 
Kablo kesiti aynı-uzunluk aynı-aynı fazı taşıyan kabloların farklı yüklendiğini teyit etti arkadaş.
bu donelere göre yorum var mı ?

GNY10 ' Alıntı:
Bende Bİr Yorum Getİrİm Ozaman Fazlarin YÜk Dagilimi EŞİt Degİldİr Sanirm.
 
Kabloların bakır kısmı içerisinden geçen sinüsoydal akım değişkenliğinden ötürü değişken bir manyetik alan oluşturur.Bu alanlar iletken kesidinin merkezinde daha yoğun olmak üzere manyetik endüksiyon oluşturarak akımın geçmesini zorlaştırır.Dolayısı ile iletkenlerde akım yüzeyden ce yüzeye takın kısımlardan geçmek ister.İletkenin yüzeyinden geçen akımlarda iletken çevresinde bir manyetik alan oluşturur.Dolayısı ile iletkenlerin dizilişi ve paralel iletkenlerin birbirlerine olan uzaklığı önem arzeder.
 
cevabın pabuçtan kaynaklanıyor olması muhtemel....Soruyu soran arkadaş eğer sorun ordan kaynaklanıyorsa resmi çekip koyarsan yararlanan çok olur..Şimdiden teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst