Topraklama projesindeki bina ihata hattı'nın görevi ? ( Yüklenen projenin uygulanışı

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
Selamlar. Mavi çizgi olanlar: Galvaniz şerit Sarı çizgi: Bina ihata kablosu
ve köşelerde ise: Menhol içinde elektrot ile çakılıyor... Abiler 3 sorum olacaktı vakti olan cevaplarsa süper olur

1) Bu tesiste aktif paratoner mevcut. Sarı çizgi olan bina ihata neden yapılır? Eğer paratoner ile alakalıysa onlarda çatıdan inen bir iniş kablosu var bu hatta mı bağlanıyor.. Nedir yani bu sarı çizgi olarak çizilmiş bina ihata kablosu?

2) Bu projeye baktığımızda menholün içinde 1 elektrot var. 1 galvaniz şerit. Menholün 2 tarafından girdiği için sanırım 2 adet 50'lik bina ihata hattı. Buna ilaveten paratonerden kablo var mı yoksa bu 4 kablo mu sadece?

3) Bunlar menhol içinde nasıl birbirine bağlanır? Elektrodu çaktıktan sonra elektrottan bir kablo alıp eş potansiyele mi bağlanıyor. Yoksa Biri galvaniz şerit diğeri bakır 50'lik kablo ve elektrot. 3'ü birbirine nasıl bağlanıyor yani menhol içinde nasıl birleşiyor. Not: Menhol içlerinde eş potansiyel bara var.

Bu 3 soruyu cevaplarsanız makbule geçer

upload_2017-1-26_17-15-56-png.36234
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst