Menhol içindeki Eş Potansiyel Bara'sına bağlananlar ?

elektelekt

Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
37
Slmlar abiler. Sağlık ocağı temel topraklaması projesine bakmıştım. Menhol içinde eş potansiyel topraklama barası konuluyor.

Burdaki amaç nedir ve neler bağlanıyor? Tahminen ring hattından 50'lik bakır kablo,temel topraklamasındaki galvaniz şerit filan mı ekleniyor?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bildiğim kadarıyla eş potansiyel barası ile yıldırım çok yüksek bir güç olduğu için bir kısmı toprakta harcalıyor bir kısmı trafo da sönümleniyor bir kısmı da topraklama sistemi birbirine direk köprülü tüm topraklama sistemine geliyor .buradaki eş potansiyel amacı eşit olarak topraklama sistemine dağıtmak . eşit olarak dağıtıldığında kontrol edilemez güç sağlıklı eşit bir şekilde sisteme zarar vermeden dağılıyor.. sonra da parafudur larda sönümleniyor .. Obo betterman Türkiye yetkilileri size bu konuda ücretsiz olarak yardımcı olabilirler iyi çalışmalar umarım yardımcı olabilmişimdir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst