topraklama değeri salınıyor

Peki tarfo enerjiliyken yapılırsa bu gerçek değeri ne kadar değiştiribilir?
Malesef trafoyu durdurma şansımızda çok düşük olduğundan dolayı mecburen ölçüm yaptık ve değerler değişiyordu
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Peki tarfo enerjiliyken yapılırsa bu gerçek değeri ne kadar değiştiribilir?
Malesef trafoyu durdurma şansımızda çok düşük olduğundan dolayı mecburen ölçüm yaptık ve değerler değişiyordu

Bir işlem yanlış ise o ne derece yanlıştır acabayı tartışmak ne derece doğrudur ! Gerilim altındaki bir nokta üzerinden topraklama ölçümü yapılmaz. İşin birde risk kısmı var, ölçüm esnasında (arıza)kısadevre durumunu ve işletme topraklaması üzerinden akacak akımı düşünün.
İşletme topraklaması ölçülürken bırakın trafonun enerjili olmasını nötr ile irtibatıda kesilmelidir çünkü nötr ucu faz sargılarına giden bir uçtur ölçümün hatalı yapılmasına neden olur.
İşletme topraklaması ölçümü yapılırken işlem sırası;
1-Trafo enerjisi kesilir.
2-İşletme topraklaması bağlandığı noktadan sökülür.
3-sökülen uçtan ölçüm yapılır.
 
Son düzenleme:
Eğer 2 adet trafomuz varsa ve trafoların işletme topraklamalarının birleştirildiğini düşünelim. Trafonun birinin enerjisi kesik iken diğeri enerjili olsun. Biz birinin işletme topraklamasını ölçerken ölçümümüz diğer çalışan trafodan da etkilenmiş olmuyormu?
elktrmn arkadaşımızın sorunu megerden kaynaklandığı tespit edildi.ama bahsettğim sebepden dolayı da dalgalanma olmaz mı?
 
Son düzenleme:
Toprak Direnci testi yaperken değerler sabit kalmıyorsa ya cihaz kalibrasyonu bozuk yada ölçtüünüz noktadaki toprakta çok parazit var ve cihazınız bu parazitleri elimine edemiyor buda sağlıklı ölçüm yapmanızı engelliyor bu durumda ya kazıkların yerlerini değiştireceksiniz farklı bir bölgeye koyacaksınız yada cihazı.
Mevag
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst