topraklama değeri salınıyor

elktrmn

Üye
Katılım
23 Tem 2007
Mesajlar
29
Puanları
1
merhaba arkadaşlar fabrikada bulunan 400 kva trafo topraklaması , ana pano topraklaması ve Parafudr topraklamasını ölçerken direnç değerleri salınıyor .EMO ise salınımı istemiyor raporda not olarak düşüyor bu salınımı engellemek için ne yapabiliriz arkadaşlar EMO dan arkadaşlar gelecekler onlar gelmeden yardımcı olursanız sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ölçümü doğru yaptığınızdan emin misiniz? Enerjiyi kesmeniz gerekir. Enerjili iken ölçüm yaparsanız salınım olur.
 
benım aklım karıstı sımdı salınım derken dırenc degerı tutmuyor mu yane yuuksek mı cıkıyor ...
 
direnç değeri düşük çkıyorda sabit bi değer çıkmıyor
 
Enerji altında yapılan işletme topraklamasında salınım yapar normalde. Sizin ölçtüğünüz topraklamalar, işletme topraklaması ile herhangi bir yerden birleştirilmiş olabilir.
Birleştirme varmı yokmu bunu anlamak için şu şekilde bir uygulama yapın:
İlk önce gereken yerde ölçüm yapın (koruma topraklaması diyelim) . Daha sonra en yakınındaki diğer bir topraklama ile (işletme veya parafudr) ilk ölçtüğünüz topraklamayı geçici olarak birleştirin.
İlk değerden daha düşük bir değer çıkıyorsa ikisi arasında irtibat yoktur.
İlk değerle aynı ise bu ikisi arasında herhangibir yerde birleştirme vardır.
 
teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için bugün EMO dan arkadaşlar geldi bizim megerle ölçtüğümüz değerler salınım yaparken onların megeriyle ölçüldüğünde sabit değerler çıktı ve sistemin enerjisi de kesilmedi anlamadım bu işi ?
 
:S malesef bizim son 2 megerde de aynısı oldu
 
Değerler sürekli değiştiğinden dolayı (örneğin 1 ile 3 ohm arasında değişiyor) biz bu değişmede en fazla hangi rakama denk geliyorsa değeri o civarda seçiyoruz.Ne kadar sağlıklı bilemiyorum
 
Aynı noktaya mükerrer yapılan topraklama direnci ölçümlerinizde farklı sonuçlar alıyorsanız ya topraklama megerinin kalibrasyonu yoktur/bozuktur, yada toprak aşırı nemlidir bu nedenle yağış esnası ve yağış sonrası ölçüm yapılmaz.
Bu alternatiflerin haricinde aynı noktada farklı ölçüm sonuçları almanız mümnkün değildir (meger için çakılan 2 referans çubuğuyla oynanmadıkça).
İşletme topraklaması ölçümü trafo enerjiyken KESİNLİKLE yapılmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst