tia portal v13 ile profinet üzerinden sinamics g120 drive kontrolü

as.yıldırım

Usta Üye
Katılım
14 Eki 2011
Mesajlar
1,287
Puanları
181
Arkadaşlar merhaba,

Bugüne kadar yaptığım sürücü uygulamalarında, plc den aldığım digital ve analog I/O larla sürücüyü kontrol ettim.start stop ve yön bilgisini plc den DO olarak alıp sürücüye DI olarak girdim.Hız bilgisini ise plc den AO olarak alıp sürücüye AI olarak girdim ve speed control uygulamaları yaptım.

Şimdi bu işi bir adım ileriye taşımak istiyorum.Aslında asıl amacım 1200 cpu larla motıon control yapmak ama ona geçmeden önce profinet üzerinden haberleşme sağlayarak hız kontrol yapmak istiyorum.Ve bunu sinamics g120 sürücü ile yapmak istiyorum.

Örneğin , sürücünün hız bilgisini direk profinet üzerinden göndermek istiyorum.hızlanma ve yavaşlama bilgilerini de plc üzerinden göndermek istiyorum.Sürücünün actual hız değeri , akım değeri ve sıcaklık bilgilerini de plc ye çekmek istiyorum.

Mesela , bir operator panelim olsun.oradan hız bilgisini gireyim.Sürücünün hız bilgisini akım bilgisini ve sıcaklık bilgisini de operator panel üzerinde göreyim.

İnternetten araştırma yapmaya başladım.Siemensin aşağıda linkini gönderdiğim videosunda benim istediğim şeyi 1500 cpu ile yapmışteknoloji objeden speed axis secmiş.ama speed axis 1200 cpularda yok.deneyimi olan arkadaşların yardımlarını rica ederim.

 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
örnekte s71200 profinet üzerinden kontrol ediliyor.projenin tamamını paylaşamıyorum.bu kadarı işinizi görür sanırım
 

Ekli dosyalar

  • S71200_G120.rar
    1.4 MB · Görüntüleme: 427
@taner.bayir hocam ,gönderdiğiniz projeyi açamıyorum.tia portal dosyayı görmüyor.tekar gönderme şansınız var mıdır?
 
ustam paylaşimin için sagol ama proje v14 açılmıyor bilginize kolaygelsin
 
yada tıa portal v14 sp1 ile açılıyor
 
biraz önce indirip açtım.bir sıkıntı yok. v14 sp1 ile açabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst