Termosifon ile su döngüsü (proje)

Olması çalışması muhtemel mi?


  • Kullanılan toplam oy
    4
ortam sicaklığı sifir derece varsayalım termosifon 75 derecede yansın donuş suyu bence 15 dereceyı geçmez ikincisi termosifon rezistansi devamlı yanacak olsada 15 dereceyı yukseltmez bu benım tahmınım
 
bu işe kayserılıler çozum bulmuş:) bır arkadaşım kullanıyor kuzine soba gıbı evın mutfağında kurmuş sobanın içinde termosıfon gıbı su haznesı var burada isinan suyu 70 watt lik bır devirdaim pompasıyla odalardakı peteklere sirkulasyon yaptırıyor 3+1 evin eskişehir gıbı soğuk bolgede geçen yıl 1 ton ithal kömur yakmiş sicak su için boyler koymuş bu artı malıyet soba ve motor 900-1000 tl civarı boyler bır okadar malıyette sistem çok ekonomik örnek vereyım ben aylık 350 tl gaz parası öduyorum ustelık 3+1 bir odayıda hıç kullanmadığım için kapalı
 
Sobayla daha rahat olacak bir şey ama onun külü, taşıması etmesi artık gına getiriyor şuanda bile günlük 1 torba gidiyo tek bir odaya kömür parası yerine 3 oda için elektrik faturası öderim daha iyi gibime geliyor ama işte olucak mı olmuyacak mı :) Rezidansı aslında yükseltip verim almak daha fazla olur fakat elektrik o zaman ikiye çıkıyor :)
 
dostum,

nacizane fikrim şu.

rezistans ile 1 kW elektrik harcayıp 1 kW ısırma alırsınız.

eğer ısıpompası dusunurseniz 1 kW elektrik harcayıp yaklaşık 3.5 kW ısıtma alırsınız. Isı pompasını sizde yapabilirsiniz.
 
Fikirleriniz için herkese teşekkürler alternatif araştırmalar yapıyorum, yeni bir şey gördüm magnetic heater diye mıknatıs ile bakır boruyu 150-200 dereceye ısıtıyorlar böyle bir şeyde kullanılabilir diye düşünüyorum.
 
Merhaba,
Yaklaşık olarak 2 ay geçmiş belki bu fikrinizden vageçmişsinizdir bile bilmiyorum ama konuya ek olarak birkaç şey ekleme gereği duydum.
Bulunduğunz yerde eğer doğalgaz var ise benim kanaatim elektrik sarfiyatı ay bazında gerçekten yüksek olacaktır diye düşünüyorum. Onun haricinde güneş paneli sistemine girecek olursanı ki ozaman zaten o sisteme yapacağınız yatırım aşağı yukarı doğalgaz dönüşümüyle kafa kafaya gelecektir. Tasarruf sağlayan doğalgaz olacaktır. Tabi tam olarak anlatılanlar faaliyete geçirilmediği sürece ortaya kesin bir tabloda çıkarmak mümkün olmayacaktır ama yinede ben bu sistemin size gereksiz bir maddi masraf oluşturacağı kanısındayım.
Radyatör, boru, sistem teçhizatları, kullanılan malzemeler vs derken astarı yüzünü geçecektir.
 
Fikirleriniz için herkese teşekkürler alternatif araştırmalar yapıyorum, yeni bir şey gördüm magnetic heater diye mıknatıs ile bakır boruyu 150-200 dereceye ısıtıyorlar böyle bir şeyde kullanılabilir diye düşünüyorum.


Fuko akımı denen şey bu olsa gerek, ama gerçekten çalıştığı doğru mu? yoksa şehir efsanesi mi?
 
gerçek.
 
hesabını şu an yapamıyorum. Evet alternatif bir ısınma yöntemi olarak kullanılabilir.

örnek verirsem bir ısı pompasında 1birim elektrik harcayarak 3.5 birim ısı alınabiliyor. Bu sistemdeki verim heaaplanırsa ve veri yukarıdaki ornekteki gibi yüksek ise neden olmasın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst