Mıknatıs ile bakır boru ısıtma

Sağolun araştırdım biraz güzel bi sistem fakat pek elektrik bilgim olmadığından trafo filan yapacak yeterli bilgim tekniğim yok, benim projemde bilgiye fazla gerek olmadan herşey hazır elektrik motoruyla uğraşmıyorum hazır, elektrik bakımından indüksiyonlu ısıtma devresi ne kadar enerji o kadar ısıtıyor, manyetikte mıknatıs çapı büyüklüğü ve 4000 devirlik bir motor yeterli, sadece bakırın yaklaşık 200 derece gibi bir ısıda olursa geçen su 60-65 derece olur yönündeyim
 
Yuksek sicaklik icin buyuk miknatis lazim. Bakir boru uzerinden daha fazla manyetik alan gecirmek lazim. Ilk denemede ne olacagi belli olur zaten.
 
aynen 28 tane çap:20mm kalınlık:5mm neodymium mıknatıs ile 2 metre bakır boru 2 mm yeterli olacaktır
Yarın tahta oymaya başlıyayım, bu deliklerin hizası için bi program varmı otomatik delikleri yerlerini hizlasın çıkartıp ona göre çizeyim
 
Programa gerek yok araç var; pergel. 2 oyuk arası vidyodakine yakın tahmini mesafe. Benim görüşüm 20-28 adete gerek yok sonuçta daire dönecek yakın noktada bakır boru ve mıknatıslar sürekli kutup değiştirmesi gerek ki motor bunu sağlar 10 adet yeter. 2 m bakır boru hepten gereksiz! Devreyi küçümsediğini gördüm sen kaybedersin, örnekleri gördün bakır kısa zamanda akkor hale geldi yeri gelir buna farklı uçlar takıp kaynak yapmak, metal eritmek, tava çaydanlık ısıtmak için kullanırdın!
 
Yakın noktadan geçirmek değilde bakır boruyuda daire yaparak ısınacak alanı arttırmak istiyorum ondan.
2m bakırda 1m manyetik için 1m'de indüksiyonlu ısıtmayıda denemek istiyorum tabi güç kaynağı kısmını yapabilirim :)
Devreyi küçümsemiyorum yapacak bilgiye sahip değilim biraz zaman gerekli onun için
 
Ooo kardeşim hiç bahsetmiyorsun bana böyle projeden :) Yapalım beraber benim projemede yarıyabilir.
 
Arkadaşlar 10 tane 25mm x 10mm mıknatısları sipariş geçtik, bakır boruyuda sipariş geçicez referans aldığımız pdf

Aklıma takılan soru 10derece suyu 200-210 derece bakırdan geçerse kaç derece olarak çıkar? tahminim 50 derece çıkar gibi
 
neden 10 adet. Bu adetle fuko akımını olusturmanız için daha yüksek devire çıkmanız gerekecek. Elinizdeki sabit devirli motorla bunu nasıl yaparsınız bilmiyorum.

yukarıda 24 adet gorduk sanıyorum. Isı ve sıcaklık konusu debi ve voruda olusturdugunuz ıaı ile alakalıdır. Boruda oluşturulan ısının kapasitesi belli olmadığı için hesaplamak guç.
 
Fiyatları yüksek geldi açıkçası denemek için alacağımız için 10 adet aldım tanesi 12tl eğer ufakta olsa sonuç elde edersem bi 14 tane alacam.
Olmadı arabaya bağlarım denerim :D (nasıl olcaksa)

Videoda el yapımı bir motor benzeri birşey vardı açıklamada
"The result super heats these points and only has a drag force that maintains the 4000 RPM or Greater required for heating. The 14 coils are simple pickups which deliver 54 volts total."
yazıyor böyle bir şey yapmak elektrik motorun daha avantajlı gibime geldi devir yüksek ve elektrik bakımından daha az

Ek:
Çizimleri tamamladım olduğu kadar :)
IMG_0310 (2).JPG IMG_0313 (1).JPG
Delikleri açtım bi yuvarlak veya altıgen çıkaracam kıl testere bulursam komşulardan :)
IMG_0314.JPG IMG_0315.JPG IMG_0316.JPG
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst