Mıknatıs ile bakır boru ısıtma

Alt yuvayı çıkarttım normal testere ile elden bu kadar geldi pek göze hoş gelmiyor fakat sonuçta yuvalar çember şeklinde iş görür, magnet'ler pazartesi ulaşır büyük ihtimal, bakır boruyuda saniyeden alıcam, haftaya test videolarını eklerim hayırlısı dualarınızı bekliyorum :D
-Arkadaşın motor çalışmıyor, matkapta iş görür gibi ama bakalım ne olacak :)

Dosya_001.jpeg Dosya_000.jpeg
 
Dostum merhabalar.

Bu yöntem fuko akımı ile ısıtma yöntemidir. Bir iletken üzerinde kısa devre akımları aktığında o iletken ısınır. Nihayetinde manyetik alan iletken yanında hareket edince bakır boru içinde bir kısa devre akımı oluşuyor. Buda metalin ısınmasına neden oluyor.

Videonun linkinde motorun 3400 devir olduğu yazıyor. Aşağıda videonun bir bölümünden kesinti resim aldım. Kendinize ölçüt olarak elinizi referans alınız. mıknatısların çapı 2 - 2.5 cm var gibi görünüyor. Elinizdeki motorun gücünün yeteceğini düşünüyorum.

Gelişmelerden bizi haberdar edin. Proje hoşuma gitti.

Ekli dosyayı görüntüle 29764
spindle motor olursa hem daha tasaruflu bişey olur, gerçi spindle motor için inverter lazım biraz masraf, ama çok tasaruflu kombi bina ısıtma sistemi yapılabilinir.
 
spindle motorlar bildiğim kadarıyla yüksek devirde dönmek için dizayn edilmiş motorlar diye biliyorum. Yapılamazmı elbette yapılabilir.

Aslında bu işin bir frekansı var. Elektrik enerjisinin manyetik alana ve burdanda metala aktarılabildiği en iyi frekans tesbit edilip hesaplanarak mıknatıs adedi ve motor devri hesaplanabilir. Ben daha çok araştırmadım. Elimde mıknatıs olmadığı için. Mıknatıs fiyatlarıda azımsanacak kadar değil baya tutuyor. Çünkü kullanılan mıknatıslar biraz büyük oluyor.

Kısmet olursa bu projede hedefimizde var ancak ne zaman konusu muamma.. Bekliyor.
 
Çok uygun fiyata spindle motorlar var, 200hz 12.000 devir, 0.18w , 0.8 amper fiyatı 300tl, uygun fiyata ufakta inverter alınabilinir, birde maksimum devirde kullanılmacağı için, kombi ısıtma sisteminde çok yüksek değerlerde enerji tasarufu olabilir diye düşünüyorum.
Bu sistemi gerçekten çalıştıran bir arkadaşımız olsun geliştirilebilinir.
 
Şuan endüksiyon ısıtma için uğraşıyorum, ama görüyorumki bu çok daha tasaruf sağlıycak.
 
youtube paylaşımlarını pek ciddiye almayalım arkadaşlar, çünkü çok sahte paylaşımlar var, mesela free enerjilerin hepsi sahte geliyor bana.
 
Üniversal motor kullanılabilir.
 
merhabalar bu şekilde ısınılabilir mi acaba tek motordan ısı alırsa gerçekten az maliyetle ısınabiliriz.?
 
Konu eski ama belki hala uğraşan vardır.

Bu yöntemle ısı üretmek oldukça verimsiz. Tabi meraklısı deneysel amaçlı deneyebilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,720
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst