Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

Arkadaşlar,
benim tahminime göre bu iş meb den meclise gidene kadar gerekçeli karar çıkana kadar beklemede kalıcaz bu arada bir kaçyerde lobi yaparsak bizim için iyi olur
 
4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya
>> belgeler aşağıda belirtilmiştir.Gereğini arz ederim.
>>
>>
>> CEVAP İSTEK TÜRÜ : ELEKTRONIK
>>
>>
>> T.C. KİMLİK NO : **************]
>>
>>
>> AD SOYAD : Ahmet Serdar ******]
>>
>>
>> E-POSTA ADRESİ : [email protected]]
>>
>>
>> TELEFON : 053*******]
>>
>>
>> ADRES : Oğuzlar mah.......]
>>
>>
>> TALEP : Teknik eğitim fakültelerinin Teknoloji fakültesi
>> olması konusundaki çalışmaların ne zaman tamamlanacağı ve bu projenin ne
>> zaman uygulamaya konulacağını öğrenmek istiyorum saygılar...]
>>
>>
>>
>
>


11 Temmuz 2007 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Teknik Eğitim Fakültelerinin Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültelerine dönüştürülmesi uygun görülmüş olup, söz konusu kararın işlerlik kazanabilmesi için 2547 sayılı Kanun'un 7/d-2 maddesi uyarınca kararın Milli Eğitim Bakanlığı'na sunularak Bakanlar Kurulu Kararının çıkması gerekmektedir. Söz konusu dönüşüme ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı çıktıktan sonra adı geçen fakültelerde gerekli hazırlıklar yapılarak programlar açılabilecek ve öğrenci alımına başlanabilecektir. Söz konusu fakülteler kurulduktan sonra da 2+2 lisans tamamlama değil, yukarıda bahsi geçen yönetmelik çerçevesinde Dikey Geçiş yapılabilecektir.



Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri bünyesinde hangi bölümlerin yer alacağı henüz belli olmadığı için mezunların hangi unvanı kullanılacağı, yetki ve sorumlulukları konusu da henüz belirlenmemiştir.


DEĞİŞEN BİŞEY YOK GİBİ GÖRÜNÜYOR .BU CEVAP YAZISI 22.01.2009 DA YOLLANMIŞTIR.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar,
Söz konusu fakülteler kurulduktan sonra da 2+2 lisans tamamlama değil, yukarıda bahsi geçen yönetmelik çerçevesinde Dikey Geçiş yapılabilecektir.
Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri bünyesinde hangi bölümlerin yer alacağı henüz belli olmadığı için mezunların hangi unvanı kullanılacağı, yetki ve sorumlulukları konusu da henüz belirlenmemiştir.

diye cevap yazıldı benim anlamadığım mezunlar dikey geçişlemi tamamlayacak programı. yoksa bölümler belirlendikten sonra mezunlara direk ünvan mı veriliyor ?
 
Uygulamalı teknik bilimler fakültesi demek "dimyada pirince giderken eldeki bulgur"dan olmak demektir hiç birşey kazandığımız yok aksine kaybediyoruz.
 
arkadaslar o cevabı dikkate almayın o cevabı yok 2007 yılında kurmayı düşündüğü uygulamalı teknik bilimler fakültesi üzerine basmakalıp bütün teknoloji fakültesi sorularına gönderiyor artık o fakültenin bir gecerliliği kalmadı yok vazgeçti o projeden onun için tartışmaya degmez o cevabı ben artık yok mail atmıyorum çünkü aynı cevabı yolluyor :(
 
sly man arkadaşım,
sana aynen katılıyorum, artık her sey meb in tbmm ye göndereceği raporda belli olacak.
 
From: ibrahim gok
To: [email protected].
Sent: Monday, January 05, 2009 2:41 PM
Subject: SAYIN VEKİLİM BEN...


Sayın vekilim ben Osmaniyeli bir öğrenciyim. Fırat üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Öğretmenliği 4. Sınıfında okumaktayım. Üyesi bulunduğunuz Milli Eğitim Komisyonuna YÖK ün Teknoloji Fakültesi yasa önerisi geldi mi? Geldi ise gündeminize ne zaman alacaksınız. Gerek ülkemiz gerekse biz teknik öğretmen adayları için hayati önem arz eden bu konuyu bir an önce gündeminize almanız dileğimdir. Ayrıca bu yasa içeriğinde mezun öğrencilerin durumu ne olacaktır. Bu konudaki mağduriyetimiz artık bilinen bir gerçektir. Tüm bunları göz önünde bulundurmanızı söz konusu yasanın bir an önce genel kurula gelmesini ve mevcut okuyan ve mezun olan öğrencileride kapsamasını diliyorum. Beni bu konuyla ilgili bilgilendirirseniz hem ben hem de Üniversitemde ki öğrenci arkadaşlarımı aydınlatmış olursunuz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Saygılarımla.

CEVAP:

From: [email protected].
To: [email protected]ect: Re: SAYIN VEKİLİM BEN...
Date: Fri, 9 Jan 2009 14:28:51 +0200

İbrahim Bey,
Konu ile ilgili çalışmalar YÖK'te son safhaya geldi. 5 Ocak'ta YÖK'te konu ile ilgili toplantı yapıldı. YÖK'teki çalışmalar tamamlandıktan sonra ME Bakanlığı be Hükümet atafından görüşülerek Komisyona sevk edilecek. Komisyon'da görüşüldükten sonra da TBMM Genel Kuruluna göderilecek, TBMM'de görüşüldükten sonra Resmi Gazete'de yayınlanarak kanunlaşacak. Tasarıların kanunlaşması için gerekli olan bu prosedür karmaşık gibi görülse de pek uzun sürmez. Teknik Eğitim Fakülteleri ile ilgili görüşmelerde YÖK'te halledilecek birkaç küçük nokta kaldı. İnşallah kısa sürede bunlar da halledilecek. Selamlar


Prof. Dr. I. Mete Dogruer
AK PARTI Osmaniye Milletvekili

mezun ve okuyan teknik retmenlere nvan istiyoruz - Beyin Frtnas
 
Arkadaşlar,
5 Ocak ta yapılan toplantıda ne sonuç alındı haberi olan var mı?
sayın milletvekilimiz kaçak cevap vermiş, yine mezunlarla okuyanların akibetinin ne olacağı hakkında bilgi vermemiş. Bize kötü bir süpriz yapmazlar umarım.
 
Arkadşım emegine saglık, ben 2006 Tef Elk. Öğrt. mezunuyum ancak şu bir firmada Pano bölümü proje sorumlusu olarak çalışmaktayım.Fakat belirtmem gerekir ki seninde bahsettiğin gibi mühendisler kadar yetkinliğimiz fazla olsaydı şu an aldıgım maaş ve koşullar daha iyi olurdu ve belkide öğretmen olamasamda en azından istediğim statüye eritiğimi düşünürdüm.Bu nedenle bu sorunun çözülmesini çok istiyorum.
Bizlere zamanında İrfan Güney gibi Adnan Kakilli gibi hocalarımız yakın zaman içerisinde Teknoloji Fakültesi olacağına ilişkin bilgiler verip heveslendirmişti.Fakat ünvanımızı TEKNOLOG yaparlarsa hiç bir anlama gelmeyeceğini belrtmişlerdi.Sizden ricam bu işin sonunda ünvanımızın ve yetkinliklerin de sıkı bir şekilde takip edilmesidir.Bzi şu an çalışmakta oldugumuzdan pek uğraşamıyoruz yalnız eminim sizin gibi arkadaşlar bu işi bitireceklerdir.
Saygılarımla.
Oktay SARI
[email protected]
Pano Sorumlusu Elektrik Mühendisi(keşke asıl ünvanımızı kullanabilmseydik.)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,610
Mesajlar
919,013
Kullanıcılar
450,611
Son üye
batbat

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst