Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

aynen hocam iyi bir haber hakkımızda hayırlısı bakalım....
 
hakkımızda hayırlısı sanırım bu sefer olacak gibi en azından bu işin peşinden koşup takip eden büyüklerimzde varmış.
 
Arkadaşlar,
haber güzel ve umarım gerçekten söylediklerini yaparlar, bizler için uğraş veren kişilerin olması çok güzel
 
Merhaba Abbas Bey;

Ben, Teknoloji Fakültelerine dönüştürülecek olan Teknik Eğitim Fakültesi' nde halen eğitim gören bir öğrenciyim. Teknik Eğitim fakülteleri ünvan sıkıntısı nedeniyle, Teknoloji fakültelerine dönüştürülüyor. Fakat bu yasa halen okuyan öğrencileri ve mezunları kapsamıyor. Bu konu, biz okumakta olan öğrenciler için çok ciddi bir konu. Mağdur bir öğrenci olarak: Sorunlarımızı gündeme getirmenizi, programınızda bu konuya da yer vermenizi siz ve ekibinizden rica ediyorum...

Tam da herşey iyi olacak, bizimde sorunumuz çözülecek derken; pat diye, şimdi de bu sorun karşımıza çıkıyor, ben ÖSS'de iyi bir puanla okulumuzu kazandım eminim ki bu mühendislik gelseydi, hatta ÖSS 2. bölümündende sorumlu olsaydık, yine bu bölümü kazanmayı hak ederdim. Sınıf arkadaşlarımda hak ederdi... Şimdi 2.sınıf öğrencisiyim ailem zar zor beni okutuyor. Yani, yeniden ÖSS'yi kazanmak zor gelmiyor ama hayatımdan kaybedeceğim zamanı ve maddi sıkıntılarımızı düşündükçe dahada umudumu yitiriyorum...

Bu Teknoloji Fakültesinin ne denli ihtiyaç olduğunu gören ve bu yüzden Teknik Eğitim Fakültelerini kapatan saygıdeğer büyüklerimiz nasıl göz göre göre, biz okuyan öğrencileri bir çıkmaza sürüklüyorlar? Neden hali hazırda okumakta olan öğrencilere fark derslerini alıp bu imkandan yararlanabilme fırsatı sunmuyorlar? Hak etmediğimizimi düşünüyorlar...? Hazıra konduğumuzu mu...? Biz de hakettik, eğer ÖSS'ye hazırlanırken bu imkanı verselerdi eminim yine Teknoloji Fakültesine girerdik.. Ülkemiz ve işverenler, bir 4 sene daha Teknoloji Mühendisi mezunumu bekleyecek? Bu da bir kayıp değilmidir sizce? Madem bu bir ihtiyaç, peki neden hemen karşılanmıyor?

Acımasız olsunlar fark derslerini versinler ve desinler ki; " -Birinden kalırsanız bu haktan mahrum kalacaksınız! " , bu bir çözüm önerisidir, kaldı ki bu öneri bile yeterince adil değil iken yinede ben buna razıyım. En azından bana da bir şans tanındı diyebilirim. Fakat şimdi ne yapılıyor, bize hiç bir şans tanınmıyor?

Bu koskaca Türkiye' min, sevdiğim güzel ülkemin kapatılmış bir fakültesinde, halen okumakta olacağım galiba, ne tuhaf değil mi... ?

Yaşadığımız bu olay o kadar traji-komik ki, bu yapılan açıklamayı düşündükçe bazen kendime:

" -Siz şöyle bi durun, yeni gelen arkadaşlarınıza bi yol verin, onlar mühendis olsunlar..." deniliyormuş gibi hissediyorum...

Yanlış hatırlamıyorsam bi ara bir web sitesinin ana sayfasına yazmışlardı.. Teşekkürlerinizi sunmanız için gerekli iletişim adresleri..

Ben teşekkürlerimi;

sizin, programınızda bu sorunu gündeme getirip ; ve mağdur bir öğrencinin sesi olarak programınızda, sizin bu yazıyı okumanız aracılığı ile sunmak istiyorum:

Bende halen bu bölümü okumakta olan diğer arkadaşlarım gibi ÖSS'de yüzbinlerce insanın arasından bu hakkı kazanabilmişim şükürler olsun.. Fakat benim bu yaşadığım sıkıntıları bilipte, görmezden gelebildikleri için saygıdeğer büyüklerime teşekkürlerimi sunuyorum... (!)

Programınızda bizim sıkıntılarımıza da yer vermenizi, dile getirmenizi sizden çok rica ediyorum... Hatta gelin bu sorunu tam da göbeğinde, Gazi ve Marmara gibi köklü üniversitelerin Teknik Eğitim Fakültelerinde, biz öğrencilerle bir program yapın. Hep birlikte bu sorunu tartışalım...

Bu yazımın siz ve ekibiniz tarafından okunması dileğiyle... Saygılarımla...




-------------------------------------------------------------------------------------


Arkadaşlar hepinize merhaba;

İşte Sayın Abbas Güçlü'ye, Genç Bakış Programına ve Bazı bulabildiğim millet vekili büyüklerimize attıgım samimi bir mail, yaklasık 10 gün oluyor.. kimse ilgilenmiyor..

Yani biz okuyan öğrenciler ve mezun olmuş sanayide çalışan büyüklerimiz saçma ama benim çözüm önerim şudur:

Sanayide calısan büyüklerimiz işlerini bıraksınlar biz okuyan öğrencilerde okulumuzu bırakalım :)

Belki o zaman bizim değerimiz anlasılır, yani ille de bumu lazım bizi anlayabilmeleri için..
 
Son düzenleme:
Bu konuda bizleri anlayabilen ve desteğini esirgemeyen, mücadele eden tüm değerli büyüklerimize, en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla...
 
Son düzenleme:
Bu konuda bizleri anlayabilen ve desteğini esirgemeyen, mücadele eden tüm değerli büyüklerimize, en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla...

Kanpelez. Abbas'tan bir şey olmaz. ona boşuna yazıp durmayın. Doğru düzgün bir adam bulup ona yazmak lazım.
 
Sayın hocalarım ve arkadaşlar bu ve buna benzer bir çok forum sitesinde sıkıntılarımızı dertlerimizi dile getiriyoruz ama bu sadece bizim içimizde kalıyor.İlgili yerlere e-posta faks telefon da çekiyoruz ama sesimiz tam anlamıyla duyulmuyor. Tasarının yasalaşmasına ramak kaldığı şu günlerde sesimizi daha yüksek duyurmalıyız. Bunun için kamoyu oluşturacak yasal çerçevede eylemlere geçmemizl azım. Bunun da en güzel yolu sağı solu fazla rahatsız etmeden mitingler yürüyüşler düzenlemek hakkımızı kimseyi karşımıza rakip almadan müsait bir uslupla duyurmalıyız. Gruplar halinde herkez mevcut olduğu illerde parti ziyaretleri yapmalı, ankara ve çevre ilerde bulunan hocalarımız ve arkadaşlar bu konuda sizlere çok büyük görevler düşüyor sürekli meclis ve parti grupları bilgilendirmeli. Eğer bizim için biz kendimiz çalışmazsak kimse çalışmaz. Haydi arkadaşlar inşallah mutlu sona çok az kaldı elimizden geleni değil elimizden gelenin fazlasını yapmamızlazım. Yani taşın altına elimizi değil bütün vücudumuzu koyub bu davayı benimsersek istediğimiz gibi hallolmasında hiçbir engel kalmaz saygılarımla.
 
Merhaba Teknik Öğretmenler ve Potansiyel Uygulama Mühendisi Adayları,

YÖK'ün önerdiği Teknoloji Fakülteleri ile ilgili dönüşümler YÖK tarafından
19 TEF'ten seçilecek akademisyenler ile sanayici temsilcilerinin oluşturucağı
4 alt komisyonun kararları doğrultusunda şekillenecek.

Bu dört komisyonun çalışma alanları; Teknoloji Fakültelerine müracaat edebilecek
öğrencilerin nitelikleri, kurulacak bölümler ve müfredat, mevcut ve mezun TÖ'lerin
durumları ile Teknoloji Fakültesi açabilme kriterleridir.

Koray Tunçalp
 
Merhaba Teknik Öğretmenler ve Potansiyel Uygulama Mühendisi Adayları,

YÖK'ün önerdiği Teknoloji Fakülteleri ile ilgili dönüşümler YÖK tarafından
19 TEF'ten seçilecek akademisyenler ile sanayici temsilcilerinin oluşturucağı
4 alt komisyonun kararları doğrultusunda şekillenecek.

Bu dört komisyonun çalışma alanları; Teknoloji Fakültelerine müracaat edebilecek
öğrencilerin nitelikleri, kurulacak bölümler ve müfredat, mevcut ve mezun TÖ'lerin
durumları ile Teknoloji Fakültesi açabilme kriterleridir.

Koray Tunçalp


Peki bu komisyon ne zaman toplanacak bi bilginiz varmı, yani ne sonuç cıkacağından ne zaman haberimiz olacak. Eğer bu konuyla ilgili bi bilginiz varsa bunu da bizimle paylaşırsanız sevinirim..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,610
Mesajlar
919,013
Kullanıcılar
450,611
Son üye
batbat

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst