Tarihi Multimetre Yardım...

devre takibi yapiyorum bu tup anlayabildigim kadariyla direnc olcum kademesinde ise yariyor

fonksiyon ile voltaj kademesine aldigimizda lamba olmadan dc voltaj olcmeli diye dusunuyorum ama yinede hatam olabilir yanlis takip etmis olabilirim.

tamir etmek istiyorsaniz lambayi temin etmeli pilide bi sekilde 44 volt veren batarya bulmalisiniz.

Çok yaşa hocam. Bende bunu düşünüyordum. Neticede sade bir analog voltmetre bile direk bir voltajı ölçebiliyor. Bu da kendi 1.5V luk pilini ölçebilirken nasıl olurda harici volt ölçümü için tüp,transistöre ihtiyaç duyar ? Fazla voltajıda ancak dirençlerle gösterge voltajına düşürüyordur diye düşünüyorum.
Dijital elektronikten fazla anlamıyorum ama bu tür eski tip analog devreleri aslında çözebiliyordum ama bunu öyle bir yapmışlar ki işin içinden çıkamadım.
Sadece voltaj ölçebilecek şekile getirebilsem o da yeterli.

Benim için devreyi çözmeye çalışıyorsunuz hocam. Çok ama çok teşekkür ederim. Sağolun.

Edit ; Girişine 10v verip dijital voltmetre ile takip ediyorum . Sec-2 adlı anahtara kadar voltaj geliyor ama sonrasını takip edemiyorum. Anahtarları 2 katlı yapmışlar , alt tarafı göremediğimden devamını getiremiyorum. Birde komple devreleri ve lehimleri garip bir sarı kaplamayla kaplamışlar.Her yerden ölçümde yapamıyorum. Ama sonuçta ana göstergeye hiçbir volt kırıntısı gelmediğine eminim.
Voltaj ölçümünde bu tüp transistörün herhangi bir bağlantısı var mı anlayamadım.
 
Son düzenleme:
dPl1ZZ.jpg

Şemadan faydalanın BT-3(BA-414/U) 45v olmalı, satış fiyatı iyiymiş :).

Evet hocam 22.5 ve 45 olmak üzere iki çıkışlı bir battaryaymış. Garip bir voltajı var :)
 
DC Girişi çözdüm arkadaşlar. Bahsi geçen tüp transistöre yolu uğruyor. Ohm metre ile takip ettim ve yine aynı yere ulaştım. Artık bu cam tüpün nasıl bir çalışma mantığı varsa her yol buna çıkıyor ?

5gXYpd.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,526
Kullanıcılar
450,130
Son üye
akınfarad

Yeni konular

Geri
Üst