Stereo potansiyometre nedir? Diğerinden farkı nedir?

Arkadaşlar thanks ettim. Emeğinize sağlık.
 
Anladım fakat bu pot stereo yazıyor ama dediğiniz gibi biri %30 diğeri%50 olmuyor aynı değere sahip 2 ayrı pot olması bana saçma geldi. Tek pot olsa r ve l yi paralel bağlasam gene aynı şey. Sonuçta 2 side ayni değer.anca tek potun gücü watt cinsinden yeterli gelmiyorsa diye düşündüm ki o da ne derece doğru bilemem. Direnclerdeki gibi watt olayı pot larda da var mı onu da bilmiyorum gerçi

Hayır, aslında % 30 ve % 50 potansiyometre ayar oranları sadece 2. paragraftaki
olan bir yazıda geçerliydi, bu konuda aklınızı karıştırmış olmamışımdır inşallah. Stereo potansiyometrelerde (GANG) ayni % oranlarında yani ayni ses (volüm) seviyesinde kalarak, bu sesi ayni düzeyde açmış olursunuz.

Dirençlerdeki gibi potansiyometrlerde omaj değeri ile orantılı (5k,10k, 20k, 50k vb.) çok düşük watt değerleri farkı elbette vardır. Ancak potansiyometrelerin watt.lı dirençler veya elektrikteki rezistanslardan asıl farkı, sadece sinyal seviyesinde çok zayıf akımları üzerinden geçirip taşıyarak bu ses kontrolünü veya istenilen seviyedeki kalibrasyonu çoğu zaman bu zayıf akımlarla sağlayabilmeleridir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,867
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst