Ucuz Güvenlik Kamerası Alınır mı ?

Umitozalp

Üye
Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
42
Gün içerisinde güvenlik sistemleri satış ve destek siteme yaklaşık 1000 kişi ziyaret etmektedir, bu kişilerin incelediği konulara baktığımda 1000 kişinin 950 kişisi kamera sistemi destek konuları için sitemi ziyaret ettiklerini görüyorum bu da aklıma ucuz kamera sistemi alınır mı sorusunu getirmekte. Kamera sistemi satın almadan önce son kullanıcılar için hazırladığım bu yazımı mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Öncelikle ” Önemli olan ürünü satmak değil sattığın ürün arkasında durmak ve teknik desteğini vermektir. ” İnternet üzerinden güvenlik kamerası satan kişi yada firmalarda ciddi artış görülmektedir , aynı zamanda güvenlik kamerası kurulumu dahi yapmamış fakat kulaktan dolma bilgilerle sistem satan kalitesiz firmalardan dolayı mağdur olabilirsiniz.

Ucuz güvenlik kamerası ne kadar ucuz olmalı

Google arama çubuğuna güvenlik kamerası fiyatları yazdığınızda farklı özelliklere sahip birçok güvenlik kamerası fiyatına ulaşabilirsiniz. Örnek verecek olursak 4 lü 1200 tvl güvenlik kamerası seti 500 tl yada 4 lü güvenlik kame seti 279 tl gibi paketler hallinde kampanya yapılmış kamera setlerine rastlarsınız.

Bu siteleri incelediğinizde 1 kameralı setten başlayıp 16 kameralı sete kadar bir çok farklı özelliklerde ve fiyatlarda güvenlik kamerası mevcuttur.

Burada dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

  1. Bu sitelerde set halinde satılan güvenlik kameralarında montaj hizmeti yoktur. Montajı kendiniz yapamıyacaksanız yada bulunduğunuz yerde yaptıracak bir firma bulamıyacaksanız bu tür ürünleri internet üzerinden almanız mantıklı değildir.
  2. Satılan bir çok ucuz kamera seti içerisinde HDD bulunmamaktadır. DVR kayıt cihazları kamera görüntülerini içerisinde takılı bulunan harddisklere yapar. Disk kapasitesine ve kamera sayısına göre kayıt süresi uzar yada kısalır. Rakamları düşürmek için set içerisine en önemli unsurlardan biri olan hdd konulmamaktadır ve bazı kendini bilmezler bu konuda ürünleri satın alan müşteri bu önemli detay hakkında uyarmamaktadır.
  3. Set içeriğinde belirtilen güvenlik kamerası ve kamera kayıt cihazı kalitesi nedir. Bir çok farklı görüntü kalitesine sahip güvenlik kamerası bulunmaktadır. Ürünün kalitesine göre kamera fiyatları değişmektedir ve bir ürün çok ucuz ise görüntü kalitesi kötüdür. Dvr kayıt cihazı içinde ürün çok ucuz ise internet üzerinden izlemesi sorunludur yada kayıt etmesi sıkıntılıdır.
Şöyle düşüşünün, iş yerine bir kamera sistemi kurdurdunuz, bir süre sonra bir olay oldu kayıt izlemeniz gerekiyor kayıt cihazınızın başına geçtiniz kayıt izleme yapacaksınız fakat bilmiyorsunuz ve satın aldığınız kişiyi aradınız kem küm etmeye başladı ( kendisi de bilmiyor ) yada önemli bir olay oldu kayıt izleyeceksiniz fakat bir de baktınız dvr kayıt cihazı bir süredir kameraları kayıt etmiyor ( günümüzde kalitesiz ürün alan bir çok kişinin yaşadığı en büyük sorunların başında gelir ) veya kayıt izlediniz ama kayıttaki kişilerin yüzü belli olmuyor. Bu saydığım sıkıntıları günümüzde bir çok kamera sistemi kullanıcı yaşamaktadır.

4. Satın alınan ürünlerin garantisi. Türkiye’de satılan tüm güvenlik kameraları 2 yıl ithalatçı firma garantisindedir ( dikkat edin ithalatçı firma ) sistem kurulumu yapan firmalar kamera arızalandığında tamir için ithalat firmaya götürmektedir. İnternet üzerinden aldığınız kameralar kimin garantisindedir ? Bu unsura dikkat etmelisiniz, satın almış olduğunuz güvenlik kamerası yada dvr kayıt cihazı arızalandığında kiminle muhatap olacaksınız, satın almış olduğunuz kişi ile mi yoksa ürünü ithal eden firma ile mi. Arızalı ürünü kargo ile yollayacaksanız kargo ücreti kime ait olacak. Birde işin fatura boyutu var, satın aldığınız ürün mutlaka faturalı olmalı yoksa karşınızda kesinlikle bir muhatap bulamıyacaksınız yada hiçbir yaptırım uygulayamıyacaksınız.

Peki bu yazdıklarımdan sonra bir güvenlik kamerası fiyatı ne kadar olmalı bilgi verelim.

Çok sevdiğim bir ata sözü vardır ” ucuz mal alacak kadar zengin değilim” Kaliteli görüntüye sahip kolay kolay arıza yapmayan analog güvenlik kameraları fiyatları 30 usd den başlamaktadır ve 150 usd ye kadar özelliklerine ve görüntü kalitesine göre değişmektedir. Kaliteli kamerayı tabi ki sadece fiyatından anlamazsınız, kamera görüntüsü de çok önemlidir.

Kamera görüntüsünü nasıl görücem ?

Firma sattığı mala güveniyor ise satış sitesinde o kamera ile yapılmış bir demo çekim görüntüsü koymalıdır.

Analog güvenlik kamera sistemi alınır mı ?

Günümüzde analog kameraların yerini HD görüntü kalitesine sahip AHD kamera yada İp kameralar almaya başlamıştır. Minumum 1 mega pixel göntü kalitesine sahip AHD güvenlik kameraları ile kalite bir kamera sistemine sahip olabilirsiniz.

AHD Kamera ile analog güvenlik kamerası arasındaki görüntü çözünürlük farkı

AHD-g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BC-format%C4%B1.png


Analog güvelik kameraları ve kayıt cihazları en fazla 960H ( ucuz kamera ve kayıt cihazları Cif ) görüntü kalitesine sahiptir. En basit AHD güvenlik kamerası 720p görüntü kalitesi sahiptir. Bu nedenle analog sistem yerine AHD kamera sistemi tercih edilmesi daha mantıklıdır. Ahd güvenlik kamerası fiyatları 45 usd den başlamaktadır. Ahd güvenlik kameralarıyla ilgili detaylı bilgi için ahd kamera nedir konusunu inceliyebilirsiniz.

AHD Kamera nedir ?

Ucuz sistem aldığınızda yaşanan sıkıntılardan bazıları

  • İnternet üzerinden görüntülerin izlenememesi
Kamera görüntülerinin internet üzerinden izlenmesi, modem ayarlarının bozulması, modem değişimi, internet servis sağlayıcısının değiştirilmesi yada cep telefonu izleme programının silinmesi nedenleriyle yapılamamaktadır. Kamera sistemini satın aldığınız firma bu gibi yaşadığınız sıkıntılarda teknik destek vererek çözüm sunmalıdır.

  • Ürünleri satın aldığım firmaya ulaşamıyorum
Üç kağıtçı olarak tabir ettiğimiz merdiven altı güvenlik firmaları çok çabuk açılıp kapanmaktadır. Bu tür kişi yada firmalardan ürün satın aldığınızda kısa bir süre sonra karşınızda destek veya hizmet alacağınız bir muhatap bulamazsınız.

Unutmayın sadece ürün değil hizmette satın alacaksınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,264
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst