Güvenlik Kamera Sistemi Hakkında Fikir İstiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 07Osman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

07Osman

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Kendi evime şu anlık 4 kameradan oluşan, belki ilerisi için arttırabilirim ip kameralı güvenlik seti takmak istiyorum. Konunun montaj kısmına az çok vakıfım. Daha önce iki arkadaşıma analog sistem montajı yaptım.

1 adet 4mp, 3 adet 2mp bullet kamera,
1 adet 8 kanal poe switch alacağım tamam. (Tenda S110pc, maximum 80W poe gücü var, sanırım bana yeter.)
Nvr cihazı olarak en uygun Hikvision DS-7108NI-Q1 8 kanal cihazı düşünüyorum.

Nvr cihazının açıklamalarından benim anlayabildiğim kadarıyla maximum 6mp kameraları destekliyor. ama şöyle bir ibare var aklım karıştı;

** Decoding Capability 4-ch@1080p (30 fps) or 2-ch@4 MP (30 fps) or 1-ch@6 MP (30 fps)**

Ben buradan şunu mu anlamalıyım 4 kamera aynı anda kayıt yaparsa sadece 1080p mi yapacak, o zaman benim 4mp kamerayı boşa mı almış oluyorum.

Benim amacım 4mp olan kendi çözünürlüğünde, diğer 2mp olanlar da kendi çözünürlüğünde kayıt yapsın, bu mümkün değil mi ?

...

** Decoding Capability 4-ch@1080p (30 fps) or 2-ch@4 MP (30 fps) or 1-ch@6 MP (30 fps)**

Ben buradan şunu mu anlamalıyım 4 kamera aynı anda kayıt yaparsa sadece 1080p mi yapacak, o zaman benim 4mp kamerayı boşa mı almış oluyorum.

Benim amacım 4mp olan kendi çözünürlüğünde, diğer 2mp olanlar da kendi çözünürlüğünde kayıt yapsın, bu mümkün değil mi ?
Aynen öyle. Satış taktiği olarak toplam band genişliği öne çıkarılıyor. Tüm kapasiteyi tek kamerada da kullanabilirsiniz, birden çok kamera arasına da bölüştürebilirsiniz. Analog kayıt cihazlarında da fps'leri bölüşmek gerekiyor. Yani 3-4 kamera 25 fps ise gerisi 10-15 fps'ye düşmek zorunda oluyor. Sıradan kayıt cihazları dışındaki profesyonel cihazlarda bu durum olmaz.

Belki de bu tür ince detaylara dikkat eden bilinçli tüketici az olduğundan, satış politikaları bu şekilde oluyor.

Peki merak ettiğim bir şey daha var sayın @rsimsek ,

Teknik Özellikler

• Kanal Sayısı: 16 IP kamera desteği
  • Kodlama Formatları: Akıllı H.265+, H.265, Akıllı H.264+, H.264, MJPEG
  • Maksimum Kod Çözme Kapasitesi:
    • 6 kanal 1080p@30fps
    • 1 kanal 12MP@30fps
    • 2 kanal 6MP@30fps
    • 3 kanal 4MP@30fps
  • Desteklenen Kamera Çözünürlükleri: 12MP’ye kadar
böyle özelliği olan bir cihazda bana en yakın olan en son satırdaki "3 kanal 4mp@30fps" özelliğine göre 1 kameramı 4mp çözünürlükte, diğer 3 kameram 1080p formatında kayıt yapsın şeklinde ayarlayabilirmiyim ? Yoksa 3 kanaldan fazla kullandığım için 4 kameram da 1080p@30fps kayıt yapmak zorunda mı ?

12MP desteği dediği tüm kameraların toplamı. Ona göre bölün.
... 1 kameramı 4mp çözünürlükte, diğer 3 kameram 1080p formatında kayıt yapsın şeklinde ayarlayabilirmiyim ? ...
1080p -> 2MP diye hesaplayın. Yani 1x4MP + 3x2MP = 10MP
Yani 2MP'lik bir kamera daha sisteme ilave edilebilir. Ya da 2x3MP+1x2MP şeklinde de olabilir.

Aynı konudan devam edeyim o zaman.
Cihazları aldım sistemi kurdum, her sey gayet güzel çalışıyor. Alttaki resme bakarmısınız lütfen.

Taralı alanı hareket alanı olarak belirledim. Hareket tipini insan olarak, hassasiyet de 3 olarak belirledim Dedim ki akşam saat 20:30 ile sabah saat 08:00 arasında burada hareket olursa bildirim gönder. Tamam ilk yarım saat karanlık çökene kadar ve son bir saat hava aydınlandıktan sonra sıkıntı yok. Ancak gece yoldan geçen araçların farları hareketi tetikliyor. Her araç geçtiğinde bildirim geliyor. Algılama hassasiyet ayarını 1 yaptım yine aynı. Bunun bir çözümü var mı arkadaşlar ?

Ekli dosyalar

• Kamera.webp
    Kamera.webp
    21.9 KB · Görüntüleme: 15
Kameraların gece görüşü durumu değiştirebilir. Kameralar led'li, gece de belli mesafeye kadar renkli çekim yapanlardan mı?

Evet kameralar kendinden ledli ve gece renkli cekim yapan tiplerden. Ancak tam yolun karsisinda sokak lambasi ve ve evin daire kapisinin iki kenarinda led aplikler var. Bu nedenle kameralarin kendi ledleri yanacak kadar karanlik bir ortam olusmuyor. Yaklasik bir haftalik surede dun gece yasadigim yerde komple elektrikler gitti ancak o zaman kameralarin ledlerinin yandigini gordum. (Sistemde ups var) isterseniz ürün modellerini yazabilirim.

Kameranın ldr/ışık sensörünü etkilemeyecek şekilde bir huni gibi bir gölgelik (fotoğraf makineleri için de var), benzeri bir önlem alıp deneyin.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri