Güvenlik kamerası mesafe voltaj düşüklüğü

güzel insan, her ara ürün bir tüketim kaynağıdır. ya beslemeyi büyütün ve kablolarla birlikte tabii. yada kameraların dibinden ayrı ayrı, dc besleme yapın. 20 metre mesafede bu kadar voltaj düşümü biraz kablo inceliği gibi geldi bana, bir de besleme amca sınırdaysa yani.
üstad yerinde bir tespit çok çok haklısın 0.5mm diye aldığım kablo biraz dandik çıktı. Güç hattı tahminen 0.22mm kalınlık gibi görünüyor. mahalle elektrikçisinde bulabilirsem uzak kalan kameraların kablo hatlarını yenilemeyi de düşünebilirim daha temiz bir çözüm için. smps'im yeterli diye umuyorum 12v/15a almıştım 3 kamera(tanesi max 0.5a) ve dvr(max 2.5a) çalıştırıyorum. buck converter'ı da kaldırır diye düşünüyorum fakat esas aklıma takılan buck converter bu gibi bir kullanıma uygun mu o konuda emin olamadım. ayrıca 20 metrede 12v/1a için marka, kalınlık/awg gibi kablo öneriniz olur mu?

üstad yerinde bir tespit çok çok haklısın 0.5mm diye aldığım kablo biraz dandik çıktı. Güç hattı tahminen 0.22mm kalınlık gibi görünüyor. mahalle elektrikçisinde bulabilirsem uzak kalan kameraların kablo hatlarını yenilemeyi de düşünebilirim daha temiz bir çözüm için. smps'im yeterli diye umuyorum 12v/15a almıştım 3 kamera(tanesi max 0.5a) ve dvr(max 2.5a) çalıştırıyorum. buck converter'ı da kaldırır diye düşünüyorum fakat esas aklıma takılan buck converter bu gibi bir kullanıma uygun mu o konuda emin olamadım. ayrıca 20 metrede 12v/1a için marka, kalınlık/awg gibi kablo öneriniz olur mu?
cevabımı iyi okumadın galiba her ara ürün derken konvertten bahsettim. bak çözümü de bulmuşsun, tazele şu kablonu olsun bitsin. kablo markası bilmem ben. elektrikçi daha iyi bilir.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri