HD Çözünürlüklü Analog Güvenlik Kameraları

Umitozalp

Üye
Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
42
hd-g%C3%BCvenlik-kameras%C4%B1.jpg
Son 1 yıl içerisinde analog güvenlik kameraları yerlerini hd çözünürlüğe sahip güvenlik kameralarına bırakmaya başlamasıyla bir çok bayi yada son kullanıcının kafası karışmaya başladı. HD güvenlik kamera sistemlerinde kısa bir süre içerisinde farklı teknolojilere sahip bir çok kamera sistemi piyasaya sürülmesiyle birlikte kamera kurulumu yapan firmalarda hangi sistemin dahi iyi olduğu yada hangi sistemi satmaları gerektiği konusunda çelişkiler içerisine girmeye başladı.

Hangi güvenlik kamera sistemi ?

Bir çok kişi bu soruyo sormakta hangi güvenlik kamera sistemini kullanmalıyız. Dikkat etmemiz gereken ilk nokta tabi ki fiyat ama fiyattan ziyade kamera sistemi görüntü kalitesi de çok önemli.

AHD Kamera sistemleri

AHD Güvenlik kamerası, analog güvenlik kamerası altyapısını kullanarak ( cctv kablo ) 720p ve 1080p çözünürlükte görüntü elde edilebilen gelişmiş bir görüntü işleme teknolojisidir. AHD kamera sisteminin en büyük avantajı AHD DVR kayıt cihazları ile analog teknolojiye sahip güvenlik kameraları da kullanılabilmektedir. Bu özelliği sayesinde son günlerde en çok tercih edilen güvenlik kamerası AHD teknolojisine sahip kameralardır. AHD Kamera fiyatları HDCVI, HD-SDI, HD-TVI yada ip kameralara göre çok daha uygundur.

HDCVI Kamera Sistemleri

HDCVI Teknolojisi DAHUA firmasının geliştirmiş olduğu bir teknolojidir, kendisine has benzersiz bir iletişim protokolü kullanmaktadır, bu nedenle HDCVI kamera ile birlikte HDCVI Dvr kullanılmalıdır. HDCVI dvr kayıt cihazına analog güvenlik kamerası bağlanamaz yada HDCVI Kamera analog dvr kayıt cihazına bağlandığında görüntü vermez.

HD-TVI Kamera Sistemleri

HD-TVI : High Definition Transport Video Interface kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. En büyük avantajı CCTV kablo ile 200 mt,koaksiyel kablo ile 500 metreye kadar kamera görüntüsü iletilebilmektedir.

HD- TVI kamera sistemlerinde dvr kayıt cihazı ve güvenlik kamerası HD-TVI olmak zorundadır. Analog güvenlik kamerası HD-TVI Kayıt cihazında çalışmaz.

Toparlıyacak olursak elimizde mevcut bulunan güvenlik kameralarımızı da kullanmak istiyorsak, kullanmamız gereken sistem ahd kamera sistemi olmalıdır, alt yapı sıfırdan kurulacak ise ip kamera sistemi HD Güvenlik kamera sistemlerinde en iyi görüntü kalitesine sahip ürünlerdir. HDCVI kameralar AHD ile İp kamera sistemi arasında görüntü kalitesine sahiptir. HDCVI kamera görüntüsü AHD kamera görüntüsünden iyi ip kamera görüntüsünden kötüdür.

Sistemleri detaylı olarak incelemek isterseniz

AHD Kamera – AHD DVR Kayıt Cihazı Nedir ?

HDCVI Kamera Sistemleri

HD-TVI Kamera Sistemleri

İp Kamera Sistemleri
 
boyle bir kelime degistirerek cift baslik acmayiniz. kirlilik oluyor. zaten az sayidakisi var onlar da kacacak.
 
Analog kameraların üretimi bu sene içinde tamamen son bulur diye düşünüyorum. Analog alt yapı / sistem içerisinde HD kalitesi ile yüksek çözünürlükte görüntü kalitesi elde etmek, yüksek bütçeler gerektiren IP kamera teknolojisine göre müşteriye daha mantıklı geliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst