Hangi Güvenlik Kamerası ?

Umitozalp

Üye
Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
42
Uzun yıllardır hakimiyetini sürdüren analog güvenlik kameraları hızlı bir şekilde yok olmaya başlamıştır. Günümüzde analog güvenlik kamerası yerine HD görüntü kalitesine sahip AHD, HDCVI, HD-SDI, HD-TVI, İp Kameralar kullanılmaya başlanmıştır. Dikkat ettiyseniz hd güvenlik kamerası olarak 5 farklı kamera çeşidi saydım.

Günümüzde 5 farklı çalışma teknolojisine sahip güvenlik kamera sistemi bulunmaktadır, bu sebep ile kamera kuran kişilerinde satın alacak kişilerinde hangi sistemi kurduracaklarını şaşırmaktadır. Bunun en büyük sebebi ithalatçı firmalardır. Firma stoğunda hangi teknolojiye sahip kamera sistemi var ise yada hangisini sattığı zaman daha çok para kazanıyor ise eni iyi kamera sistemi bu demektedir.

AHD Kamera Sistemi
Bir ürün satın alınırken ilk olarak fiyatına bakılır. Biz bu teknolojileri fiyat olarak karşılaştır isek saydığımız kamera sistemleri arasında en uygun fiyatlı olan sistem AHD kamera sistemleridir. Günümüzde AHD kameralar analog güvenlik kamerası fiyatına satılmaktadır, hatta daha ucuza bile satılan merdiven altı üretim ahd kameralarda bulunmaktadır. Satın alacağınız ahd kamerada en düşük görüntü kalitesi mutlaka 1/3 ve 1.3 megapixel olmalıdır. 1 megapixel ahd kameralar 1/4 CCD ye sahiptir bu nedenle dar açı ile görüntü verir. AHD dvr kayıt cihazları ile analog güvenlik kameraları kullanılmaktadır. AHD dvr kayıt cihazına analog güvenlik kamerası takılacak ise dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Bu noktaları aşağıdaki yazımda detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

AHD DVR Kayıt Cihazı dikkat edilmesi gereken özellikler

İp Kamera Sistemi
Görüntü kalitesi olarak kıyasladığımız zaman en iyi güvenlik kamera sistemi ip kamera sistemleridir. İp kameralar görüntü kalitesi olarak 8 megapixele kadar çıkabilir. İdeal güvenlik kamerası 1.3 yada 2 megapixel olanıdır. İp kamera kadar kullanılan NVR kayıt cihazlarınında önemi vardır. Sistemde kullanılan nvr kayıt cihazı kaç megapixel kamera destekliyor, ve kaç adet takılabilir önemlidir. Nvr kayıt cihazı ile ilgili yazımı inceleyerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

NVR Kayıt Cihazı dikkat edilmesi gereken özellikler

HDCVI Kamera Sistemi
Dahua firmasının geliştirmiş olduğu hd görüntü işleme teknolojisidir. kendisine has benzersiz bir iletişim protokolü kullanmaktadır, bu nedenle HDCVI kamera ile birlikte HDCVI Dvr kullanılmalıdır. HDCVI dvr kayıt cihazına analog güvenlik kamerası bağlanamaz. HDCVI teknolojisi dahua firmasına ait olsada başka markalar bu teknolojiye sahip güvenlik kamerası ve dvr kayıt cihazları üretmektedir. Dahua ile diğer firmaların ürünttiği kamera görüntülkerini birebir kıyaslama imkanım olduğu için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki HDCVI kamera kullanılacak ise mutlaka Dahua olmalıdır, diğer marka hdcvı kamera görüntüleri iyi olmamakla birlikte hdcvı kamera sistemleri rakamları ahd kameralara göre pahalıdır.

HD SDI Kamera Sistemi
HD SDI güvenlik kamera sistemi HDCVI kamera sistemlerine alternatif olarak üretilen sistemlerdir. HDSDI kamera sistemi pahalı olması ve kısa kablo mesafelerinde ( 80 -100 mt maksimum ) çalışmasından dolayı çok tercih edilmemektedir. Açıkçası hçbir müşterime yada danışmanlığını yaptığım güvenlik firmasına önermemekteyim. Bu sistemi kullanan tüm firmalar sorunlar yaşamıştır.

HD TVI Kamera Sistemi
CCTV kablo teknoloji ile çalışan en iyi hd güvenlik kamerasına sahip sistemlerdir. Rakamları AHD, HDCVI, sistemlere göre daha yüksek, ip kamera sistemlerine göre daha uygundur. 1.3 ve 2 megapixel görüntü kalitesine sahip HDTVI güvenlik kameraları bulunmaktadır. HDTVI kamera sisteminin en büyük avantajı dvr kayıt cihazlarına istenildiği kadar analog güvenlik kamerası takılabilmektedir. Örnek verecek olursak HDTVI 16 kanal dvr kayıt cihazı istrerseni 3 adet HDTVI kamera 13 adet analog kamera yada 15 adet HDTVI kamera 1 adet analog kamera takabilirsiniz. HDTVI kamera görüntüleri oldukça başarılıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,833
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst