Solar şarj regülatörleri ( MPPT , PWM , v.s. )

Onecelikle cevabiniz icin tesekkurler.Bende 12v 60a iki aku var aslinda ama ben bunlari paralel baglayarak 120 A olarak kullanmak istedigim icin sordum soruyu.Benmi yanlis biliyorum 120A olarak paralal kullanirsam akuleri depolamayi yukseltmis olmuyormuyum.Ama seri baglayip 24v olarak kullanirsam yine 60A ama 24V cikis elde etmiyormuyum?
Birde diyelimki akuleri seri bagladim 24V cikisi sarj cihazi uzerinden 12V olarak cikis alabilirmiyim?


Ben 2000W almistim ali expres den ama tam sinus degil fiyati cok uygundu.Ama ben kullanmiyacam sanirim onu.Sistemi 12V kullanicam.
seri bağladığında amper 60 olur fakat voltaj 24 olacağı için güç kaybı olmaz.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
seri bağladığında amper 60 olur fakat voltaj 24 olacağı için güç kaybı olmaz.
Peki siz hangisini onerirsiniz.?66w 12v panelmi takim sisteme.Yoksa panel 180wp 36v kalsin 24v mu cevireyim?
66wp panel sistem icin yeterli olurmu?
 
tabiki 24 volta çevirmek daha iyi.
takacağınız yeni akü diğeri il aynı amper de olmalı.
 
36 volt panelle 12 volt aküyü şarz edebilirsin fakat şarz gücü yarıya düşecektir. Eğer 24 volt akü kullanırsan yani seri 2 tane 12 volt 60 amper akü kullanırsan daha verimli olur. senin panelin 24 volt akü de olsa 12 volt aküde olsa şarz akımı hep 6 amper olacaktır. Şarz süreleride aynı olacaktır fakat 1 akü yerne 2 akü şarz etmiş olacaksın.
36 volt panel ile 12 veya 24 volt akü şarj etmenin PWM şarj aleti ile yapılması sırasında verim acısından fark olmaz.

Arkadasın kullandığı sistemde akü gücü yetersiz. Yani 12 volt 60 Ah akü yetersiz tek başına. sizde bunu demek istemissiniz zaten. burda önemli olan volt değil akü kapasitesi. Akü kapasitesi artırılmalı, akülerin seri veya paralel bağlanması fark yaratmaz.
 
Akuler paralel degilde seri baglanmis bile olsa kapasitesi artarmi.Sonucta seri baglayinca 60a kalacak 24v olacak.Ayrica sarj cihazina seri olarak bagladim cikis voltajini 23v dan asagi dusurmuyor.Yani 12v ile calisan birsey baglayamam bu sistemde
 
Arkadaslar 66wp 18 volt cikisli bir panel aldim suan iki tane 60a aku ve bu panel isimi gorurmu acaba panel yeterli gelirmi?Saygilar.

60 eurodan başlayanlar kaç kw bana atarmısın resmini yada sitenin adresini
Google aliexpres yaz sayfa cikar ordada arama yerine inverter yazin hepsi cikar ordan bakabilorsiniz.
 
PWM denetleyici özünde bir güneş dizisini bir bataryaya bağlayan bir anahtardır. Sonuç, dizinin voltajının akünün yakınına çekilmesidir.

MPPT kontrol cihazı daha karmaşık (ve daha pahalı): Güneş enerjisinden maksimum güç elde etmek için giriş voltajını ayarlayacak ve ardından bu gücü, pil artı yükün değişen voltaj gereksinimini karşılayacak şekilde değiştirecek. Böylece, esasen dizi ve akü voltajlarını ayırır, böylece MPPT şarj regülatörünün bir tarafında 12 voltluk bir akü ve seri olarak bağlanmış çok sayıda hücre, diğerinde 36 volt üretmek için olabilir.

Sonuç

PWM

PWM şarj regülatörü, güneş pili sıcaklığı orta ila yüksek (45 ° C ile 75 ° C arasında) olduğunda yalnızca küçük sistemler için iyi bir düşük maliyetli çözümdür.

MPPT

MPPT kontrolörünün potansiyelini tam olarak kullanmak için dizi voltajı batarya voltajından önemli ölçüde daha yüksek olmalıdır. MPPT kontrol cihazı, daha yüksek güç sistemleri için tercih edilen çözümdür (daha küçük kablo kesit alanlarına bağlı olarak en düşük sistem maliyeti nedeniyle). MPPT kontrol cihazı, güneş pili sıcaklığı düşük (45 ° C'nin altında) veya çok yüksek (75 ° C'nin üstünde) olduğunda veya ışınlama çok düşük olduğunda da daha fazla güç harcar.


Alıntıdır arkadaşlar.
 
Bana inverter lazım fiyat araştırması yapabilirmisiniz mesela 2500 veya 3500 w olabilir 24 v giriş 220 çıkışlı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst