sokak lambalarına fotosel takılsa olmazmıydı

astronomik zaman roleleri fotosellerin yerini alacak artık.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
açıkçası ben arkadaşın sorusunu anlamadım. daha doğrusu ne düşünerek bu soruyu soruyor? enerji tasarrufu için desek olamaz. arkadaşın düşündüğü gibi bütün maliyet ve çevre şartlarını bikenara bırakıp ideal bir sistem kurduğumuzu düşünürsek her hangi bir mahallede güneş aynı anda doğup aynı anda battığı için bu işlemi bir fotosel göz ve röleyle yapa biliriz.

sorudan anlayabileceğim diğer konu ise her direği sensör modülleri ile ayrı ayrı kontrol etmek, benim bildiğim 15 metreden hareket algılayan bir sensör modül yok, olsa bile fazla uzun ömürlü olmaz, diğelimki oda oldu, her şey ideal olsa bile sanırım bu proje çevre aydınlatmanın doğasına aykırı.
 
selam arkadaşlar benim bildigim her mahalledeki trafo hücre binalarında o mahallenin sokak lambası beslemeleri fotosel role ile yapılmaktadır.

Sistem aynen şu şekilde çalışmaktadır.
Dağıtım transformatörlerinin bulundugu kabinlerin içersinde o mahallenin veya bölgenin sokak lambasını besleyen fotosel role devreye girerek yada devre dışı kalarak bu işlem yapılmaktadır.
Diger hususta ise sn.Şef zaten gerekli açıklamayı yapmış.
Kolay gelsin...
 
aslında arkadaşlar bi bakıma her lamba için bir fotosel röle kullanmak iyi olurdu çünkü diyelim bi mahallede 50 tane sokak lambasını 1 fotosel röle besliyosa fotoselde problem olduğunda hepside sönecek ama her lambanın fotoseli ayrı ise arızalı olan sönecek ama tabiki değerli ustalarım maliyet fazla olur yada olabilir dedilerse bilemem
 
Sokak lambalarına fotosel takmaktansa sokak lambalarını lokal güneş panelleriyle beslemek her açıdan daha iyi olur bence. :)
 
arkadaşların bir çoğu maliyet fazla demişler
bir fotosel rolesi 18 tl bunların özel triak çıkışlı olanları var peki 1m 16mm kablonun fiyatı nedir bunun kıyaslamasını yaparsanız role ucuz kaçar bence
en azından sistemde sorun olursa yani otobüsün ışığı fotosele gelirse o lambanın ışığı söner hepsinin ışığı sönmez!
 
artık fotosel röleler de kalkıyor astronomik zaman saatleri var,
yaz ve kış zaman dilimlerine göre kendini ayarlıyor ve mevsime göre tesisi devreye alma zamanını hergün 1 dakika ileri veya geri alıyor
 
Son düzenleme:
FotoseLLer kaLkiyor eLektronik Meridyen roLeLer Var saatini aayrLiosun o saate Yaniyor o Saate sönüyor. bi Bakimdan zaman saati Gibi ama Bu eLektronik
 
Ben sokak aydınlatma sisteminin beslendiği panoda zaman rölesi var diye biliyorum ama yanlış mı biliyorum yoksa?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,273
Mesajlar
916,376
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31
Geri
Üst