sokak lambalarına fotosel takılsa olmazmıydı

Katılım
28 Ocak 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
acaba ag hattına sokak fazı cekmek yerine sokak lambalarına fotosel takılsa olmazmıydı??
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sokak fazında sürükli enerji yok zaten zaman ile otomatik yanıp sönüyo
 
her lamba için fotosel röle ve göz kullanmak:?
maliyet açısından bence daha yüklü tutar.
Hele birde göze su girip röle devamlı devrede kalırsa bu sefer sokak lambası devamlı yanar sedaş ekipleri de tüm şehrin forosel gözlerini tek tek dolaşmak zorunda kalır.
 
selam arkadaşlar benim bildigim her mahalledeki trafo hücre binalarında o mahallenin sokak lambası beslemeleri fotosel role ile yapılmaktadır.
 
apo aktaş 13 arkadaşın sorusunu şöyle anlamak lazım.
Sokak lambaları için çekilen 4. kablo yerine mevcut 3 faz kablosundan her direk için bir lambayı fotosel rölesi ile yaksak olmazmıydı.
Aslında olabilir, yalnız burada maliyet sözkonusu. Kablo çekmekmi daha ekonomik olur, yoksa lamba sayısı kadar fotosel rölesi kullanmakmı.
 
sokak fazına zaten panoda ki fotosel aktif olduugunda elektrik gelmektedir. benım amacım bu sokak fazını iptal edip lambaya fotosel takıp enerjiyi normal fazdan almak.
 
arkadasım foteselin çekmesi için kontaktörde olması gerekir bilindiği üzere ve sadece diregin ici bu malzemelerin montajını yapmaya yeterli bir yer bulunmamaktadır.ayrıca arkadasların dediği gibi toplam maliyet, gece fazı kablosundan ucuza denk gelmemektedir. bu sartlar yuzden kablo çekilmektedir. ayrıca fotosel ve kontaktorun hırsızlık olaylarına karsı korunmasını saglamakta cok zor olur. saygılar
 
Son düzenleme:
maliyet fazla olur
hele birde dengesiz yüklü bir Şebeke olursa fotosel röle sürekli yanar bunu birde her lambada olduğunu düşünürsen maliyet baya fazla olur
çalıştığım bölgede fotosel yanmalarına çok sık rastlıyoruz
 
her lambaya fotosel takmak. her lamba ışık verirken bide fotoseli karanlık tutmak sabah ışık almasını sağlamak bence fazla sorun çıkarır. kararsız çalışmalar çoğalır. normal faza ek yük binecek . bazen sağlıklı çalışma maliyeti gözardı etmeye değer.
 
Bizim memlekette her akşam aynı saatte ( atıyorum 19:15 te) sokak lambaları sönüyordu.Düşünüyorum,inceliyorum bir anlam veremiyorum.Sonradan anladım ki,bir fabrika servis otobüsü her akşam o saatte ,orada işçileri indiriyor ve farları fotosele vuruyor :) Yani her direk için ayarlama yapmak zor olur gerçekten.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,186
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Geri
Üst