Soft Starter Nedir?

Merhaba arkadaşlar.

Ben shneider marka softstarter kullanıyorum. Bunu timerla çalıştırabilirmiyim? (Örneğin; 20 sn çalışıp 1 dk duracak) Yada zaman aralığı ne olmalı?

Birde motoru yıldız mı yoksa üçgen mi bağlamam gerekiyor?

Şimdiden ilginiz için teşekkürler..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
tamamen çekilecek akıma uygulama karar verecektir direkt uygulalamalarda 6-8 kata kadar softlarda 2-4 kada kadar sürücülerde1 kat yani nominal akım değerinde diye biliyorum.
 
Merhaba arkadaşlar.

Ben shneider marka softstarter kullanıyorum. Bunu timerla çalıştırabilirmiyim? (Örneğin; 20 sn çalışıp 1 dk duracak) Yada zaman aralığı ne olmalı?

Birde motoru yıldız mı yoksa üçgen mi bağlamam gerekiyor?

Şimdiden ilginiz için teşekkürler..

20Sn kullanacağın motorun kw tına göre kısa gelebilir ufak bir motorsa yeter yani timer ile çalıştırıp durdurabilirsin bağlantı şekli için ise en güveniliri motor etiketine bakmak üstünde yazar 220 y 380 üçgen büyük güçlü motorlarda ise 380 y 640 üçgen olabilir.
 
Merhaba arkadaşlar
0.37 kw 1400 devir redüktörlü bir motorumuz var kalkışlarda silkeliyor devrini daha fazla düşüremiyoruz.kalkışlarda yumuşak kalkması için soft starter kullanmak istiyoruz fakat ileri geri kısa aralıklarla çalışacak bunu soft starterla yapabilirmiyiz.daha önce hız kontrol kullanıyorduk fakat ortam nemli olduğu için çabuk bozuluyorlar gerilim düşümündende etkileniyorlar.yardımcı olursanız sevinirim.
teşekkürler
 
Eğer sürücü ile kaldırıyorsan 0-10v arasını skala ederek frekansını değiştirebiliyorsun.
 
Servetd öncelikle merhabalar abi madem yıldız üçgeni komple iptal edip soft startır baglicaksa kontaktöre negerek kalıyor.Anlamadım? Soft startır çıkısından direk motorum üçgen bağlanmış motor üclarına bağlanması gerekmiyormu?
 
sof starter la ilgili geniş bilgiye nerde ulaşabilirim arkadaşlar...
 
arkadaşlar ben mersin ünv.de 2.öğretimde okumaktayım.elk.böl.2.sınıftayım.öğr.görevlisi bir uygulama istedi oda softstar 0 kademesinden 100e kadar olan bir makina istedi bunu yapmam için neler yapmalıyım.bilgi ve malzemeler,maliyeti nasıl yapılacagını tarif ederseniz sevinirim
 
motorların akım kontrollü kalkışları için kullanılır tekstil-terbiyede genelde kumaşa ani kalkışlarda zarar verecek konumlarda uygulanıyor.bence kontaktör yerine soft kontrollü olsa motor millerindeki kama yatağı aşınması daha az olacak
 
Arkadaşlar benim 200kw'lık soft starterim var.bunu blower de kullanıcaz.bağlantı kısmında nasıl bağlamamı önerirsiniz.bilgi verirseniz memnun olurum..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst