Siz İşveren Olsanız Bu Ücreti Verir miydiniz?

"Hırs, hasaret ve muvaffakıyetsizliğin sebebidir.
Lemalar - 145
bunun içindir ki kanaat ve şükrü bırakıp, şikayet ve isyana başvuruyoruz.yani işin temelin de şükürsüzlük yatıyor ve bu bizim toplum da sadece bir zümre de değil genelinde olan bir hastalık.

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
İktisad, sebeb-i izzet ve kemâl olduğuna delâlet eden bir vâkıa:Bir zaman, dünyaca sehâvetle meşhur Hâtem-i Tâî, mühim bir ziyafet veriyor. Misafirlerine gâyet fazla hediyeler verdiği vakit, çölde gezmeye çıkıyor. Bakar ki: Bir ihtiyar fakîr adam, bir yük dikenli çalı ve gevenleri beline yüklemiş; cesedine batıyor, kanatıyor. Hâtem ona dedi: Hâtem-i Tâî, hediyelerle beraber mühim bir ziyafet veriyor. Sen de oraya git; beş kuruşluk çalı yüküne bedel beş yüz kuruş alırsın.” O muktesid ihtiyar demiş ki: “Ben, bu dikenli yükümü izzetimle çekerim, kaldırırım. Hâtem-i Tâî’nin minnetini almam.Sonra, Hâtem-i Tâî’den sormuşlar: “Sen kendinden daha civanmerd, aziz, kimi bulmuşsun?” Demiş: “İşte o sahrada rast geldiğim o muktesid ihtiyarı benden daha aziz, daha yüksek, daha civanmerd gördüm.”
19. lema 142.
Konuyu aydınlatır düşüncesiyle alıntı yaptım arkadaşlar.
 
Ben kendi okuduklarımından başka bişey mi anlıyorum, tam kestiremedim. Çok açık ve net somut örneklerle konuşuyorum. Hatta bu kadar kıyaslamalı anlatım bazen insanları rahatsız ediyor.Çünkü hayatta ki eşitsizlikler gözönüne gelmiş oluyor. Ne diyorum, öğretmenin yaşadığı sıkıntıların bir çoğunu başka meslekleri icra edenlerde daha fazlasıyla yaşıyor. Öğretmenin kira gideri varsa, tekniker ahmetinde var. Öğretmenin elektrik faturası varsa, iktisatçı nediminde var. Yalnız bu enflasyon canavarına öğretmenler muzdarip değil. Yapılan işe emeğe göre öğretmenler bu toplumda çoğu insandan daha iyi bir durumdadır. Bu sebeple nerdeyse her sene bir ordu kadar kişi öğretmen olmak için üniversiteye giriyor. Devlet güvencesinde rahat iş!!!! Öğretmen olsaydımda diyeceklerim değişmezdi, ağızlarında bir şükür diyen görmedim. Arkadaş yazın işe gitmeden para alıyorsun daha neyin davası. Ki eğer maddi olanaklardan bu kadar şikayetçiysen öğretmen olduğunda (saçma yasaklar sebebiyle puanları düşürülenler hariç) bu durumları bilmiyor muydun. Gökten vahiy mi gelecek öğretmen maaşları artsın. Öğretmenin maaşını arttır diğer mesleklerinde o zaman arttır bu durum ne olur.Bu kadar zengin bir ülkemiyiz. Atanamayan öğretmenlere ne demeli, arkadaş ben mühendisim parmak hesabıyla devlet alıyor ona rağmen 92-93 alıyorum, sen öğretmenliği bilerek seçiyorsun hala kpss yi gözönünde büyütüp hababam yürüyüş yapıyorsun. Kadro açılmıyorsa o zaman üniversitede girdiği zaman aklın nerdeydi? Öğretmensin diye toplumda hep kendini acındırmadan dik duruşla bir gun durumazmısınız. Kimse kendini kandırmasın devletteki bir öğretmen diğer mesleklerden daha büyük bir özveri falan gösterdiği yok. Benim babamda özveri gösteremedi çünkü özveri gösterecek vakti bile olmuyordu!!!!
 
İnşallah sizin bu tarif ettiğiniz tarzda insanlar vardır. Bu kişiler sayesinde biz her zaman bir adım önde oluruz :)
 
Atanamayan yada atanmayan ne derseniz diyin o öğretmenlerin duruma isyanının ana sebebi atanmayan boşta o kadar branş öğretmeni varken ücretli öğretmenlik adı altında branşla alakası olmayan şahısların bile sözde öğretmen olarak saati çok komik bir ücretle çalıştırılması.Bir çok okulda bir çok öğretmen açığı var buna rağmen ya 50-60 hatta daha fazla nüfuslar oluşturuluyor bu da yetmezmiş gibi ücretli öğretmen çalıştırılarak kadrolar tıkanıyor. Haaa kimine tıkanıyor kimine açılıyor orası ayrı mesele zaten. meseleye bu kadar yüzeysel bakmamanı tavsiye ve rica ederim.
"Kadro açılmıyorsa o zaman üniversitede girdiği zaman aklın neredeydi?" demişsin var mı böyle bir kıyaslama o zaman maaşım az diyen mühendise de özel sektör böyle koçum mühendislik tercih ederken aklın neredeydi mi diyelim?Bu örnekler bitmez tabi.Yoksa Bu öğretmen ve doktor takıntısını anlamış değilim. Günümüzdeki ekonomik zorluklar tabi ki hepimize darbesini vuruyor. Esas sorun olan özel sektördeki bize hak edilen değerin verilmemesi yani birşeyler üreten emek harcayan adamın maddi ve manevi bakımdan sömürülmesinden dolayı onu bu durumlara getirenleri, emeğini hakkını çalanları, onun sırtından cebini doldurup ona sadece ucundan koklatanları bir kenara bırakıp aaaa bu öğretmenlerde hem bende az çalışıyor hem daha fazla maaş alıyor hem izinleri imkanları çok birde isyan ediyorlar diye dem vurmanın çok enterasan olduğunu düşünüyorum.
Saygılar

 
Son düzenleme:
Öğretmenlik ve doktorluk mesleğine takıntı olunulduğu çok açık. Ki bu kadar savunulmaya devam ediliyor. Anladığım kadar öğretmen ajitasyonu bazıları işine geldiğinden bunlar devam edebilir. Mühendisliği seçerken bazı sevgi pıtırcıkların oluşturdu kendini geliştirirsen çok iyi şartlarla çalışıldığı diye sahte bir dünya propagandası varken bunu anlamak zordur da, öğretmenliği seçen kişi bunları bilir çünkü iş alanının büyük çoğunluğu kamudur, şartları değişmez eh bunuda anlatmaya ne gerek var. Her sene 24 kasım ve bazı zamanlarda tvlerde çıkıp ağlayan öğretmeni, atanamayan öğretmen mağdurlarını genç birey görmüyor mu?? Buna rağmen niye tercih ediyor????? Öğretmenler tüm insanlar güzel koşullarda çalışsın değil, öğretmenlerin koşulları iyi olsun derdindeler. Çok yakından biliyorum.

En basit delikanlıca soruyorum, bu şartlarda birine bu maaşı verir misiniz???
 
Son düzenleme:
(Hâşiye-1): İktisadsızlık yüzünden müstehlikler çoğalır, müstahsiller azalır. Herkes gözünü hükümet kapısına diker. O vakit hayat-ı içtimâîyenin medârı olan “san’at, ticaret, ziraat” tenâkus eder. O millet de tedenni edip sukut eder. Fakîr düşer.
 
Farzı misal, bir işletmeniz var diyelim. Allaha Şükür iyi kazanıyorda. Sonra bir biriminize üniversite mezunu birini almak gerekti ve iş görüşmesinde görüştüğünüz bir kişinin istekleri şöyleydi:

(İş isteyen kişi 4 yıllık aşağı yukarı tercih eden herkesin kazanacağı bir bölüm ve üniversiteden mezun)

-Sabah sekiz, öğlen bir arası çalışırım.
-Haftada en az 15, en fazla 25 saat çalışırım.
-Çalıştığım işin performansını kimse denetleyemez.
-Mümkünse haftaiçi boş bir gün isterim.
-Kar yağdığı zaman işe gelmem.
-Cumartesi-pazar kesinlikle çalışmam.
-Resmi tatilde çalışmam söz konusu olmaz.
-Ocak-Şubat gibi 2 haftalık bir tatil isterim.
-Yazın 2,5 ay kesintisiz tatilim olacak.
-Her eylül ayında asgari ücret seviyesinde prim isterim.
-SGK primlerin günü gününe yatacak.
-Maaşım 1 gün bile geçikmeyecek.
-Her 6 ayda bir zam olacak.
-Ben istemediğim sürece işten ayrılma olmayacak yani emekli olana kadarda iş garantisi olacak.
-Toplu ulaşım vs. indirim sağlanacak.
-Arada sırada ne kadar değerli olduğum belirtilecek.
-vs. vs.
-Ve maaşım en az 2.100 tl olacak.


Siz bu şartlarda bir adamı istihdam eder misiniz? Edersenizde bu ücreti verir misiniz? Hadi diyelim bu şartları kabul ettiniz, o zaman her seferinde zam zam diye bağıran bu şahsı çalıştırmaya devam eder misiniz???

Arkadaş sen memurları tarif ediyorsun özelliklede öğretmenleri. Ve benim bilmediğim bilmem ne devlet dairelerinde bu şartlarda çalışan ve 3000 tl maaş alan bir sürü memur vardır eminim... :)

Şahsen ben patron olsam o adamı bu maaşa çalıştırtmam bu şartlara vereceğim para ve helali askari ücrettir...
 
Bu benim kafamdaki gibi idealist bir öğretmen ise daha fazlasını veririm!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst