Gençler alın size mis gibi meslek, resim öğretmenliği

her mahalleye üniversite açtılar bunun getirisi ilerleyen yıllarda kaliteli nesli arttırmak , bunu Japonlar çok iyi başardı ama biz bunu yapamayız , eskiden analarımız babalarımız ilk okul mezunuydu şimdi ise üniversite mezunu ama işsiz üniversite mezunları , gülelim mi ağlayalım mı ?
 
Hocam yalnız sen çok yanlış yere yazmışsın ya :) burdaki adamların çoğu zaten yolunu seçmiş. ama mutlu ama mutsuz girmiş bi kere bu yola burda üye olanların anca %1 i senin tavsiyeye uyabilir. sen bunu meslek seçim forumlarında falan dile getir bence :) biraz yanlış olmuş.. :D
 
Doğru diyorsunda hocam olay burda lise talebeleri ve bu yazıları görünce aydınlanan tercih dönemindeki kardeşleri olan büyük abiler için açıldı.:)

Artık her mahelleye değil her sokağa üniversite açacaklar. Üniversite kazanamayan kimse kalmayacak, mazotta 1 tl olacak:)
 
küçükken hep resim öğretmeni olmak istedim, resmi de gayet güzel yaparım ama suan mühendisim.tevafuk'a bakar mısınız iyi denk gelmiş başlığı burda açmanız :D
 
merhaba yelek87 forumda bir çok yazını okudum,hep devlet dairesinde çalışıp az maaşlı ama güzel düzenli bir hayatın olmasını hep istiyormuşsun.bende seninle aynı düşüncedeyim hala da öyle düşünmekteyim lakin bir türlü yapamıyorum.siz ne durumdasınız acaba meraktan soruyorum :)
 
Az maaşlı :) kişiye göre değişebilir, benim maaşımın az olduğunu düşünmüyorum, Allaha şükür yetiyor. Artı devlette çalışmanın getirdiği avantajlarda çabası. Yaklaşık 8 aydır kamu personeliyim. Son derecede memnunum.
 
Ben resim-iş öğretmeniyim 10 yıldır atama bekliyorum. Resim-iş bölümü Kpss'de 70 puanın altına hiç inmedi. Alım her zaman ihtiyaca göre düşük oldu. Müzik, okul öncesi, rehberlik, din... 40-50 ile gittiler. Binlerce kişi aldılar, resim hiç binli sayıları görmedi, müzik dersi ile aynı ders saatine sahip olmasına rağmen. Teknoloji ve tasarıma başvurabiliyorduk bir zaman o da yok artık. Bu branşa bilişimci,turizimci, aşçıyı bile atadılar bize 3. öncelik verdiler yine açıkta kaldık (o branşa ataması yapılması gerekenler ev ekonomisi ve resim-iş öğretmenleri olması gerekirken). Grafik öğretmenliğine başvuramıyoruz, ama bir resim (öğretmenlik değil) okumuş biri formasyon alarak her şeye başvurabilmekte.
 
Bırakın mühendislik teknik yok ideallerim palavrasını, gidin resim öğretmeni olun. Hayatınız süper olur.

Yeni memur zamları (öğretmenler dışındakilere zam.cıkları) !!! sayesinde öğretmenlerin maaşları bir nebze iyileştirildi.

Bekar bir yeni mezun öğretmen, ek derslere full girdiğinde (resim öğretmenlerin büyük ihtimalle full olur) yaklaşık 2.700 tl ye 2014 yılında gelecektir. Yanlış duymadınız 2.700 tl, çocuklu ve eşi çalışmıyorsa da 2.900 tl ortalama maaşı olacaktır.

Şimdi demeyin bana bu maaşlar mı süper, evet süper arkadaşım. Sanki dışarda siz kaç para yada hangi şartlarda çalışarak ne kazanıyorsunuz. Al haftasonları yada haftaiçi akşam saatlerinde birde resim kursu ver gelsin ordan da paralar yani niyetin paraysa. Yarım gün çalış, haftasonu full tatil, yazları , sömestırı tatil ah bide eylül ayında 850 tl eğitim yardımıda ekle, yazın ek ders verilmediğin parasıda ordan gelsin. Alın size gül gibi meslek. Ne stres ne iş kaygısı.

22 yaşında resim öğretmeni ol 2.500-3.000 tl para cepte, yazları da işe gitmeden. Sen 25-30 yaş arasındaki mühendis 1200-1500 tl ye abuk sabuk bir fabrikada yada 1.700-2.500 tl arası abuk sabuk bir şantiyede sabah akşam çalışarak, önünü göremeden asgari ücretten yatan sigortayla yıllık izin bile alamadan debelen dur. Bu sırada işsizlik, iş görüşmesi, ekonomik kriz, işlerin sorumluğunu da unutma tabii. Ah ilerden sende iyi kazanacaksın ah gayret 10 bin tl lere seni bekliyor genç mühendis :)

Not: Ataması zorda , mühendislikte atama kolay mı??? Ah mühendislerde özel sektör seçeneği var tabii :)))) Hep öğretmenlerin maaşların düşüklüğü ve atama zorluğu propagandasından kendi olayının farkında değilsin.

Not-2: Resim öğretmenliğine ,haftada 3 gün çalışan beden eğitimi öğretmeni de yaraşır. Hayat onlara güzel.

Öğretmenlik mesleğinden haberin olmadığı çok belli oluyor, komik duruma düşüyorsun...
Yeni başlamış bir öğretmen maaşı 1800 TL'dir. Senin yazdığın maaşı almak için öğretmen olarak atanmış olmak+evli olmak+3çocuk sahibi olmak+full ek ders almak (bu kısım ???????? ) gerekir kiii yeni atanan birinin de evli ve 3 çocuklu olması çok zorrrr.
Ayrıca full ek ders alır demişsin de resim dersi okullarda zaten 1 ders saati. Öğretmenin full ek ders ücreti alabilmesi için bir okulda 40 farklı sınıfa girmeli ki bu da çok zor... Ama sizin gibileri çıkıp sanki bütün öğretmenler 2700-3000 maaş alıyomuş gibi aktarıyorsunuz...
Net bir örnek vereyim. Öğretmen olup 3000 lira maaş alan, mühendis olup kendini geliştiren ve iyi bir şirkette çalışan mühendis gibi azdır...
Devlettede bu paraları alan bir sürü mühendis var zaten...
Ama sen diyorsan ki özel sektör ne olacak??? Onu diğer mesleklere çatarak çözemezsiniz...
 
Nasıl öğretmen maaşından haberimiz olmuyor arkadaşım, yahu abim öğretmen arkadaş, bi taktınız 1.800 tl maaşı, maşallah 2 yılda gram zam almadınız. Evet 2014 yılında bekar bir öğretmen 2.500 tl geçecektir. 3 çocuk diye sulandırmayın olayı çocuk başına zaten 30 tl. Ben size daha net örnek vereyim, okullarda öğretmenler odasında, haftaiçi boş günler hangi günler olacak, cuma günleri ile pazartesi günleri kimin boş günü olacak tartışmaları var. Amman dışarıya anlatmayın bilmesinler durumu, hangi meslekte haftasonu tatili yanında haftaiçide bir gün tatil, hatta diğer 4 günde tam çalışma yok. Elbet diğer mesleklerle kıyaslanacaktır arkadaş, neden mi zeka düzeyi 3 tane toplamayı yapamayacak bazı adamların bu şartlarda bu maaşı alabilecekken , kafası çalışan bir elektrik ustası bunun daha azına çok daha büyük efor vererek çalışasacak ama öğretmenin şartları konuşulacak. Biz bunları dile getirince hemen savunmaya geçilecek ah 1.800 tl maaş canım çok az, doktorlarda 2.100 tl ye çalışıyor gariplerim :)) Bi siz biliyorsunuz maaşları. Bu arada abim cuma gününü boşa çıkarttı. Şu an zam gelmeden maaşı 2.200 tl civarı.

Her şeyi geçtim bu forumda ki iş ilanları kısmına bakın başka bişey demiyecem.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst