Ek İş Yapmak İstiyorum Ne Yapabilirim Diyenler için Kazançlı Fikirler

Kalemdrn

Üye
Katılım
2 Şub 2017
Mesajlar
52
Puanları
1
Yaş
34
Ne yapsanız da elinize geçen parayla geçinemiyor musunuz? Kemeri ne kadar sıksanız da maaşınız size yetmiyor mu? Aklınızda hep “ek iş yapmak istiyorum ama ne yapabilirim” gibi düşünceler mi var?


Elinize geçen parayla geçinemiyor olabilirsiniz. Nitekim bu gayet olağan bir durum! Sonuçta; zamanın ekonomik koşullarının ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Ayrıca ülkemizdeki çalışma şartları da herkesin malumu! Ve tabii ki çağın getirileri de ele geçen paranın yetirilememesine neden oluyor. İsteklerdeki artış, ürün çeşitliliği, sürekli gelişen teknoloji, lüks yaşam özentisi, hayat pahalılığı ve az miktardaki maaş bir araya geldiğinde; ortaya böyle bir sonuç çıkıyor. Diğer bir ifadeyle; tüm bu unsurlar ek gelir elde etmeyi insanları mecbur bırakıyor.



Günümüzde çift olarak çalışmak bile maddi anlamda rahat etmek için yeterli olmuyor. Oysaki eskiden tek kişi çalışır ve kocaman bir ailenin geçimini rahatlıkla sağlardı. Şimdiyse eve değil 2, 3 maaş girse bile yine de zar zor geçiniliyor. Ödenmesi gereken faturalar, ortaya çıkan acil ihtiyaçlar, ulaşım masrafları, mutfak gereksinimleri, bitmek bilmeyen banka kredileri ve dahası yüzünden pek çok kişi, daha çok para kazanmanın peşine düşüyor. Ve daha çok para kazanmayı seçerek, kesinlikle doğru bir şey yapıyorlar.


Neticede; siz de bu yazıyı okuduğunuza göre kazancınızı arttırmanın yolunu arıyorsunuz. Daha kaliteli bir hayat yaşamak için bir şeyler yapmak istiyorsunuz demektir. Hemfikirsek; hemen alttaki başlıklardan ne gibi ek işler yapabilirsiniz, bir bir inceleyelim diyorum.


Dipnot: Ek işlerden farklı başlıklar altında bahsedeceğim. Böylece hangi ek gelir yöntemini kendinize uygun görüyorsanız, başlık altından onu tercih edebilirsiniz.

Akşamları Ek İş Olarak Ne Yapabilirim?

aksamlari-ek-is-olarak-ne-yapabilirim.jpg


Tam zamanlı bir işte çalışmanıza rağmen elinize geçen parayla geçinemiyorsunuz. Ve tam da bu nedenden dolayı akşamları ek iş yaparak para kazanmak istiyorsunuz. Evet, siz de bu grupta yer alıyor olabilirsiniz. Yani akşam eve gittikten sonra bir ya da birkaç saatinizi ek iş yapmak için ayırmaya karar vermişseniz, aşağıdaki yöntemlere göz atmanızı ve akşamları ne gibi ek işler yapabileceğinizi öğrenmenizi öneririm.

Dizi-Film Çevirisi Yapın!

-is-olarak-ne-yapabilirim-dizi-film-cevirisi-yapin.jpg


Eğer çeviri yapabilecek düzeyde yabancı diliniz varsa, bu ek gelir yöntemini kesinlikle düşünmelisiniz derim. Akşamları rahatlıkla yapabileceğiniz bu iş sayesinde pek çok yönden kazançlı çıkacaksınız. Çünkü bu yöntemi kullandığınızda bir taraftan yeni şeyler öğrenecek, bir taraftan film-dizi kültürünüzü genişletecek, bir taraftan da para kazanacaksınız.


Direksiyon Hocalığı Yapın!

is-olarak-ne-yapabilirim-direksiyon-hocaligi-yapin.jpg


Tabii, bu işi yapmak için küçük bir ön hazırlık yapmanız gerekiyor. İlgili internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarınızda direksiyon dersi verdiğinizi söylemek gibi! Hatta bu noktada bir sürücü kursuyla anlaşabilirsiniz. Kursiyerlere direksiyon dersi verebilirsiniz. Kısacası; hangi yöntemi kullanacağınız size bağlı!


İnternetten Alım-Satım Yapın!



“Akşamları ek iş olarak ne yapabilirim” diyorsanız, düşünmeniz gereken seçeneklerden bir diğeri de bu! Yani internetten alım satım yapmanızı öneriyorum. Ama alım-satım dedim diye hemen öyle gözünüz korkmasın.


Alacağınız eğitim ve deneyim kazanmak için kullanacağınız demo hesaplar sayesinde online alım-satım yapma konusunda kısa sürede profesyonelleşebilirsiniz. Hatta kim bilir belki de bu işi o kadar çok seversiniz ki, bundan sonraki tek işiniz online alım-satım yapmak olur.

Makale Yazın!

aksamlari-ek-is-olarak-ne-yapabilirim-makale-yazin.jpg


Mesaiden sonra yapabileceğiniz bir diğer ek iş fikri de makale yazarlığı! Her akşam birkaç saatinizi ayırarak yapabileceğiniz bu iş sayesinde, hem yeni şeyler öğreneceksiniz hem de üretmenin keyfini yaşayacaksınız. Zaten küçük bir araştırma yaptığınızda freelance makale yazarı arayan bir sürü site olduğunu göreceksiniz. Yalnızca bilgisayarı elinize almalısınız ve harekete geçmelisiniz.


Boya Badana Yapın!

lari-ek-is-olarak-ne-yapabilirim-boya-badana-yapin.jpg


Boya badana mı? Evet! Eğer bu işi yapabileceğinizi düşünüyorsanız, elinize fırçayı alarak gayet güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Sonuçta; bugün ortalama bir evin komple boyası yapıldığında istenen ücret en az 500-600 lira oluyor. Yani bir ev boyayacak ve en az 500-600 lira kazanacaksınız. Ve bu miktarın ek gelir için gayet tatmin edici olduğunu düşünüyorum. Ne dersiniz, sizce de öyle değil mi?


Evde Yapılabilecek Sermayesiz İşler


evde-yapilabilecek-sermayesiz-isler.jpg


Evde hiç para harcamadan yapabileceğiniz işleri mi merak ediyorsunuz? O zaman aşağıdaki 5 ek gelir yöntemini inceleyerek bu konu hakkında fikir edinebilirsiniz. Karşınızda evde yapılabilecek sermayesiz iş fikirleri:

Özel Öğretmenlik-Eğitmenlik

lecek-sermayesiz-isler-ozel-ogretmenlik-egitmenlik.jpg


Uzmanlaştığınız bir alanda özel öğretmenlik ya da eğitmenlik yapabilirsiniz. Örneğin; ders verebilecek düzeyde yabancı dil biliyorsanız, bu işi yaparak para kazanabilirsiniz. Ya da ustalıkla çaldığınız bir enstrüman varsa, bildiklerinizi meraklılarına öğretmeyi düşünebilirsiniz. Ama tabii bu iş için bir bilgi birikiminizin olması şart!

Kullanılmayan ya da Fazla Olan Eşyaları Satmak!

ler-kullanilmayan-ya-da-fazla-olan-esyalari-satmak.jpg


Evinizde kullanmadığınız ne kadar çok eşya var, hiç düşündünüz mü? Satın alıp alıp bir kenara attığınız ya da birkaç kez kullanıp sonra bir daha yüzüne bakmadığınız ne kadar eşyaya sahipsiniz? İşte bu sorulara cevap vermek için hemen evinizi gözden geçirmeli ve kalemi kağıdı elinize alarak fazlalıkları tek tek not etmelisiniz.


Zira evde yapabileceğiniz bir diğer ek iş fikri de kullanmadığınız eşyaları satmak! Hem bu yöntem sayesinde bir yandan para kazanırken bir yandan da fazlalıklardan kurtulduğunuz için ruhen rahatlamış olacaksınız.

Editörlük!

evde-yapilabilecek-sermayesiz-isler-editorluk.jpg


Editörlük de sermayeye gerek duymadan yapabileceğiniz ek işlerden bir tanesi! Tabii, bu iş için belli başlı niteliklere sahip olmanız gerekiyor. Araştırmaya merak duymak, dili doğru bir şekilde kullanabilmek, yazmayı da okumayı da sevmek gibi! Ayrıca editörlük konusunda nasıl bir yol izlemek istediğinizi de bilmelisiniz. Bahsettiğim yollara da aşağıdaki yazıdan ulaşabilirsiniz.


Oda, Park Yeri, Ev Kiralamak!

ilecek-sermayesiz-isler-oda-park-yeri-ev-kiralamak.jpg


Evinizde boş odanız mı var? Ya da iş ya da başka bir nedenden dolayı evinize gitmediğiniz akşamlar mı oluyor? Kapalı bir park yeriniz var ama siz orayı kullanmıyor musunuz? O zaman bu para kazanma yöntemini bir düşünmelisiniz. Çünkü boş odanızı, evinizi ya da park yerinizi kiraya vererek gayet iyi miktarda para kazanabilirsiniz. Bu yöntemin size uygun olduğunu düşünüyorsanız, aşağıdaki linkten konunun detaylarına ulaşabilirsiniz.


Bebek-Çocuk Bakıcılığı!

ilabilecek-sermayesiz-isler-bebek-cocuk-bakiciligi.jpg


Peki, ya klişe olmasına rağmen hiç eskimeyen bu ek iş fikri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sonuçta; günümüzde birkaç saatliğine bebe-çocuk bakıcısına ihtiyaç duyan sayısız ebeveyn var. Mesela; çocuğun okul çıkış saati ile anne-babasının iş çıkış saati birbirine uymuyor ve böyle anlarda birkaç saatlik bakıcılara ihtiyaç duyuluyor. Ya da haftada birkaç akşam bebeğin-çocuğun bakımını üstlenecek güvenilir kişiler aranıyor. Kısacası siz de böyle durumlarda bakıcılık yaparak para kazanabilirsiniz.


Evde Sıkılıyorum Ne Yapabilirim Diyenler için Ek İşler


-sikiliyorum-ne-yapabilirim-diyenler-icin-ek-isler.jpg


Yoksa “evde sıkılıyorum, ne yapabilirim” diye düşünenlerden misiniz? O halde hem can sıkıntınızı giderecek hem de cüzdanınızı dolduracak bazı yöntemlerden bahsetmeliyim. Çünkü bu yöntemler sizin için hobi niteliğinde para kazanma yolu olacaklar.

Mum-Sabun Yapımıyla Uğraşın!

diyenler-icin-ek-isler-mum-sabun-yapimiyla-ugrasin.jpg


Renkli renkli mumlar, mis gibi kokan sabunlar! Evet, hem hediyelik eşya hem de aksesuar olarak kullanılan bu ürünlerden para kazanmak ister misiniz? Müziğinizi de açıp evinizde mum ve sabun yapmak sizin için ne kadar uygun? Kaldı ki bu işlerin öyle çok yüksek maliyetleri de yok! Ayrıca birkaç denemeden sonra bu işte ustalaşacağınızı söyleyebilirim. Ama tabii öncelikle konunun detaylarını öğrenmelisiniz.



Terzilik ve Kostüm Tasarımı Yapın!

er-icin-ek-isler-terzilik-ve-kostum-tasarimi-yapin.jpg


Dikiş nakış konusunda maharetliyseniz ya da kesip biçmeye, tasarlamaya ilginiz varsa, bu işi düşünmelisiniz derim. Çünkü terzilik ve kostüm tasarımı işi evde sıkılanlar için hem bir eğlence hem de güzel bir para kazanma yöntemi olacaktır. Sonuçta; terzilik yapmayı bilmiyorsanız bile (ücretsiz olanları araştırabilirsiniz) bir kursa yazılabilir ve kendinizi geliştirerek dikiş-nakış işinden ek gelir elde edebilirsiniz.
 
Evdeki esyalari satmak? Evin odasini kiralamak !!:)adimizi cikartacaksiniz :) cevirmenlik derken ? ... dizi film senaryo, editorluk ??? Ben nekadar vasifsizmisim haberim yok ... sigortali bir calisanin ek kazanc icin yapacagi tek sey fazla mesaiye kalmaktir dusuncesindeyim. Saygilar
 
Son düzenleme:
Hadi mim yaptık.. Kime satıcaz?? İşsizlikte sıkıntı pazar bulmak. Pazar problemi çözülse ne üretimler yaparım evde[emoji4]
 
eleketrik-elektronik teknisyeniyim pcb kart basımı ve üretimi yapıyorum daha kendi bildiğimiz yaptığımız iş yolunda gitmezken bu tip extra işler pek kafama yatmıyor piyasa durgun kime sorsam 15 temmuzdan sonra piyasalarda genel durgunluk olduğunu söylüyor....
 
Sakın şu saadet zinciri muhabbetlerine takılmayın da ( artık başka isimlerle takılıyorlar ) . Etrafta bir sürü farklı isimlerle bu işler dönüyor.
 
Mesele yapmakla bitmiyor ki. Diğer arkadaşlarında belirttiği gibi pazar yada çevre olmadıktan sonra sen en iyi ustaymışsın neye yarar? Sırf bir gün şöyle gezdim dolaştım hem çarşıyı hem sanayiyi. Birkaç esnafa uğradım durumumu anlatıp ek iş aradığımı ilettim. Sonuç olarak akşama kendi izime geri döndüm. Millet özellikle dükkan sahibi esnaflar ya aşırı tok satıcılar yada ücretsiz amele arıyorlar. Mobilyacıya, elektronikçiye vb elimin yatkın olduğu esnaflara gidiyorum. Hepsi elinde bir iş uğraşıyor ama sorarsan piyasa durgun diyor. Vay arkadaş diyorum bari biriniz elhamdülillah buna da şükür deyin!
Velhasıl bende hafta sonları yada akşamları ek iş arayanlardanım ama yukarıda saydıklarının bir kısmı olmayasıya bir kısmıda üretmekle bitmeyen şeyler. Bazen kafamda deli sorular kalıyorum öylece...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst