Kamu Elektrik Teknisyenliği mülakatları hk.

:) olmazsa en kötü temizlikçi olurum mülakatsız. Zaten açık niyetlerimden birisi 4-5 yıl yeterli sermayeyi ve niteliği kazanıp yurtdışına göçmek. Bu aralar mavi yaka daha hızlı gidiyor diye elektrik sektörüne geçmeyi düşündüm ama olmasa da yapacak bir şey yok :)
Merhaba, anlatılanlara bende katılıyorum. Mülakatta ne sorarlar falan, bunlar hikaye. Gerekli yerlere gidip, dayı torpil listesine yazilman gerekiyor. 100 puan alsan bile torpilsiz imkanı yok kazanamazsin. Binlerce örneği var
Bilmiyorum hocam şahsen bir önceki mesajda da yazdım olmasa da mülakatsız alımlar da oluyor çok sayıda en kötü temizlikçi falan olurum. Ana niyetim zaten yurtdışına göç edebilmek. Gereken şey sermaye sadece. Üniversiteye bu amaçla gittim abd korona yüzünden 1 sene vizeleri kapattı sonraki sene benim başvurduğum progamdan herkese red verdi siyasi çatışma yüzünden. Her şeyi bıraktım yazılımcı olayım dedim web sektöründe tam mülakatlara çağrılmaya hak edecek bilgi seviyesine geldim bu sefer yazılım sektörü çöktü layout ayağına bütün her yerden işçi çıkarmaya başladılar Türkiye'de dahil.

Bari şu elektrik işimiz olsun diyorum artık :D olmazsa temizlikçi olabiliyorum nasip buysa onu da yaparız iş seçmiyorum şahsen. Hoş, kamuda destek personeli (temizlikçi) ile teknisyenin arasında sadece 2-3 bin lira oynuyor. Çokta büyük kayıp değil yani. Bakalım hayırlısı.

Merhaba, Allah işini gücünü rast getirsin. Mulakatsiz işe alimlarda fark ne ? O zaman torpilsiz mi alıyorlar.

Merhaba, Allah işini gücünü rast getirsin. Mulakatsiz işe alimlarda fark ne ? O zaman torpilsiz mi alıyorlar.
Mülakatsız alımlar genelde üniversite ve hastanelerde oluyor hocam. Kariyer kapısı üzerinden başvuruyorsunuz puana göre sıralamayla asil ve yedek adaylar seçiliyor. Değerlendirme sonucu %100 KPSS oluyor. Merkezi alımlar da var ayrıca her yıl 2 kere yapılıyor ve gene salt kpss puanına göre seçiliyor. Mülakatlı alımlarda ise genelde uygulama sınavı veya sadece sözlü sınav oluyor. Dezavantajı yukarıda da belirtildiği gibi torpile müsait oluyor ama her yerde torpil yok. Bazı kurumlarda torpilin b*kunu çıkarıyorlar mesela oralar zaten az çok belli oluyor (milli saraylar gibi mesela) MSB tarzı yerlerde genelde torpil yok deniyor. O yüzden mülakatta ne soruyorlar diye sordum yoksa bu havada ankaraya hiç gitmem boşu boşuna.

Ha, memur olarak girdikten sonra Mülakatlı, mülakatsız ayrımı yok. Herkes aynı şeylere tabi, aynı hakları alıyor vs. vs.

1) Seninle ilgili sorular: Neden buraya başvurdun, nelere ilgin var, kaçıncı mülakatın vs.
2) Tarih-genel kültür-anayasa (Atatürk dönemi ağırlıklı olabilir tahminim)
3) Kurumla ilgili sorular: Ne iş yapar, kimlerden oluşur vs
4) Mesleki sorular: Yapacağın iş tanımıyla alakalı/alakasız olabilir.

@Erhan_TR paylaştığım reel videosunda gülünecek değil, ağlanacak bir durum vardı. zaten 10-15 saniye kadar tekrar izlemeni tavsiye ederim.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,234
Son üye
Osman Dere

Yeni konular

Geri