Kamu Elektrik Teknisyenliği mülakatları hk.

braga123

Üye
Merhaba herkese.

Meslek lisesi pano monitörlüğü bölümü mezunuyum. Stajdan sonra alanımda devam etmedim ve farklı bir alanda üniversite okumaya başladım. Daha sonra hem alanımdan sıkılmam hem de Kamu haricinde iş imkanının neredeyse olmaması ve kamuya alımlarında çok azalmış olması sonucu ne yapabilirim diye düşünürken KPSS denen sınavdan haberim oldu ve geç başvuru yapıp son 1 ay çalışıp 84 küsür puan aldım. Önümde fazla seçenek olmadığı için (destek personeli yani temizlikçi olmak dışında) ve sıralama olarak kendi alanımda (Pano monitörlüğü) iyi bir yerde olduğum için Elektrik-Elektronik Teknisyenliği alımlarına başvuruyorum. Bu ayda MSB için 2 farklı sözlü/uygulamalı sınava gireceğim.

Teknik bilgi olarak kendime güveniyorum. KPSS sınavı sonrasından beri Başta MEGEP kitapları olmak üzere bulabildiğim bütün kaynakları okuyorum burası da dahil. Tek tek şunları biliyorum/öğrendim diye anlatmayacağım ama kendi lise müfredatımı baştan sona tekrar ettim ve sorular çözerek, örnek projeler çözerek pekiştirdim.

Burada sormak istediğim şey daha önce mesleki tecrübemin olmaması (staj hariç) mülakatlarda direk elenmeme sebep olur mu? KPSS puanım iyi, teknik bilgim de iyi ancak bunu sorun edip eleyebileceklerini düşünüyorum. Gerçi mülakatsız alımlarda kesin atanırım ama şuan sadece kendi şehrimi istediğim için ve alım olmadığı için Bu mülakata odaklanmış durumdayım.

Diğer bir sorum ise varsa burada bu tarz mülakatlara giren varsa tecrübelerini dinlemek isterim. İnternette teknisyenlik mülakatı için fazla bir şey göremedim. Genelde linye nedir, sorti nedir, OHM kanunu vs. nedir gibi basit tanım soruları sordukları yazıyor.

Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden.

Bunu eklemeyi unuttum ancak ben aslında mülakattan ziyade işbaşı yaptıktan sonrası hakkında endişe ediyorum. Şunları şunları öğrenirsen rahat edersin diyeceğiniz şeyleri merak ediyorum.

işbaşı yaptıktan sonrası hakkında
Devlette ne ciğeri on para etmez insanlar ne makamlara geliyor , ne işbilmez dangalaklar yattığı yerden maaş alıyor saysak herhalde kitap olur . Sen hüsnü niyetle işini öğrenmeye-yapmaya , işyerine faydalı olmaya çalış , gerisi gelir .

Son düzenleme:
Devlette ne çiğeri on para etmez insanlar ne makamlara geliyor , ne işbilmez dangalaklar yattığı yerden maaş alıyor saysak herhalde kitap olur . Sen hüsnü niyetle işini öğrenmeye-yapmaya , işyerine faydalı olmaya çalış , gerisi gelir .
Maalesef bahsettiğiniz durumlar çoğu kamu kurumunda mevcut. Kime sorsam sen dert etme o puanla rahat atanırsın, atanınca da yan gelip yatarsın diyor. En çok duyduğum şey "senin bir şey bilmene gerek yok zaten dışarıdan usta/ekip/şirket çağırıyorsun sadece" oluyor. Ne kadar doğru bilmiyorum.

Maalesef bahsettiğiniz durumlar çoğu kamu kurumunda mevcut. Kime sorsam sen dert etme o puanla rahat atanırsın, atanınca da yan gelip yatarsın diyor. En çok duyduğum şey "senin bir şey bilmene gerek yok zaten dışarıdan usta/ekip/şirket çağırıyorsun sadece" oluyor. Ne kadar doğru bilmiyorum.
Yattığı yerden alınan maaşlar adamın evine yuvasına dert-hastalık olur . Bu dünyada görmezse öteki dünyada karnına ateş olarak doldururlar , orada da yatmaya devam eder . Milletçe en büyük hayalimiz yatarak maaş olmuş herhalde . Biz ne ara bu kadar üçkağıtçı millet olduk . Yazık.

Yattığı yerden alınan maaşlar adamın evine yuvasına dert-hastalık olur . Bu dünyada görmezse öteki dünyada karnına ateş olarak doldururlar , orada da yatmaya devam eder .
Orası öyle ama kimsenin umrunda değil. Sorsan hepsi müslümanım, hak hukuk bla bla. konuşuyor. Post'ta yazmadım ama benim niyetlerimden birisi 5-6 yıl çalışıp özelde kendi işyerimi açmak (elektrik-elektronik hk.da) Sizce hangi alanda kendimi geliştirirsem (ve tabi yeterli sermaye ile) işyeri açarak hem güzel para kazanmam hem de yaptığım işten zevk almam daha mümkün olur? forumda eski olduğunuz için piyasalara hakim olduğunuzu düşünüyorum o yüzden sormak istedim.

Orası öyle ama kimsenin umrunda değil. Sorsan hepsi müslümanım, hak hukuk bla bla. konuşuyor. Post'ta yazmadım ama benim niyetlerimden birisi 5-6 yıl çalışıp özelde kendi işyerimi açmak (elektrik-elektronik hk.da) Sizce hangi alanda kendimi geliştirirsem (ve tabi yeterli sermaye ile) işyeri açarak hem güzel para kazanmam hem de yaptığım işten zevk almam daha mümkün olur? forumda eski olduğunuz için piyasalara hakim olduğunuzu düşünüyorum o yüzden sormak istedim.
Geçen günde bir arkadaş sordu cevap verdik . Piyasa da artık küçük esnaf olarak başlayarak tutunmak ve büyüyebilmek çok ama çok zor . Maaşlı olarak azda olsa kazandığın bir işin varsa sakın bir yere kımıldanma derim ben herkese . Maceraya gerek yok .

senin bir şey bilmene gerek yok zaten dışarıdan usta/ekip/şirket çağırıyorsun sadece
kamuda çalışıyorum. Tam olarak böyle değil tabi ki.. Aksine saçma bir şekilde herşeyi bildiğin varsayılıyor. Bunu ben yapamam teknik servis çağırmamız lazım dersen de iş bilmiyorsun diyorlar. Ama bir şekilde işler yürüyor, çalışarak öğrenirsiniz. Kurumun sizi değerlendireceği iş nedir bunu bilmeden kimse size şunu öğren buna çalış bunu bil diyemez. Süreç içinde öğrenirsiniz eğer alınırsanız. Mülakat için tecrübenize bakılıp bakılmayacağı da aslında aynı şekilde düşünülen işle ilgili. Tecrübesi olan da aslında yıllarca çalıştığından farklı bir alana girse tecrübesiz sayılır. Hakkınızda hayırlısı olsun.

kamuda çalışıyorum. Tam olarak böyle değil tabi ki.. Aksine saçma bir şekilde herşeyi bildiğin varsayılıyor. Bunu ben yapamam teknik servis çağırmamız lazım dersen de iş bilmiyorsun diyorlar. Ama bir şekilde işler yürüyor, çalışarak öğrenirsiniz. Kurumun sizi değerlendireceği iş nedir bunu bilmeden kimse size şunu öğren buna çalış bunu bil diyemez. Süreç içinde öğrenirsiniz eğer alınırsanız. Mülakat için tecrübenize bakılıp bakılmayacağı da aslında aynı şekilde düşünülen işle ilgili. Tecrübesi olan da aslında yıllarca çalıştığından farklı bir alana girse tecrübesiz sayılır. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Ben Elektrik-Elektroniği sevdiğim ve hobi olarak bile şuan uğraştığım için açıkçası her işe beni çağırmalarına sinirlenmek yerine tam tersi sevinirim. Sadece tek bir alanda kendimi sınırlandırmak istemiyorum. Çok iyi derecede İngilizce bildiğim için teknik dökümanları, makaleleri okumayı seviyorum. Yukarıda da yazdığım gibi teknik bilgi anlamında kendimin eksik olduğu bir konu görmüyorum, en azından pano monitörlüğü alanı için. Sadece tek endişe ettiğim özel sektördeki gibi pratiğin teoriden öncelenmesi sonucu haksız bir şekilde elenmek. Malum özel sektörde en azından benim staj yaptığım ve birkaç ay çalıştığım ustalardan yola çıkarak görebiliyorum ki çoğu usta neyi neden yaptığını bilmiyor, ezbere sigorta, kablo vs. koyup geçiyor. Pratik veya tecrübe denen şeyin şahsen böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum.

İnşallah adil oluyordur mülakatlar.

Merhaba, anlatılanlara bende katılıyorum. Mülakatta ne sorarlar falan, bunlar hikaye. Gerekli yerlere gidip, dayı torpil listesine yazilman gerekiyor. 100 puan alsan bile torpilsiz imkanı yok kazanamazsin. Binlerce örneği var

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,563
Kullanıcılar
454,051
Son üye
yaparim

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri