Siz İşveren Olsanız Bu Ücreti Verir miydiniz?

Arkadaşlar bilgi güçtür , nasıl ki iş veren iş arayana bazı şartlar sunuyor elbette iş arayanında kendine göre şartları olması gerekir.Bizim ülkemizde her ne kadar yapılmasa da bazı kurallar çerçevesinde bazı gelişmiş ülkelerde uygulanabilir, çünkü insanlar artık kendini geliştiriyor uyanık ve çalışkan insan iş yerine verimlilik katıyorsa iş verenin işini görecek nitelikte ise tabikide istediği şartlar altında çalışması mümkün olabilir , yukarıdaki arkadaşın bahsettiği haklara sahip olmasa da o haklardan da geri kalacağını sanmıyorum.
 
Önce şu konuya bir bakalım;
https://www.kontrolkalemi.com/forum/serbest-konular/72388-bazi-mesleklerin-dokunulmazliklari.html

Burda da bu duygulara sahip kişilerin yorumunu gördük. Bu şartlar altında çalışan çok kişi var Türkiyede. Burda tabiki kastedilen öğretmenlerdi. Mühendis, tekniker ve teknisyen arkadaşım sen bu çalışma şartlarını hayal bile edemiyorsun, şaka gibi hatta küstahlık diyorsun. Doğrudur. Her 24 kasımda kameralara çıkıp bir tahta üzerinde masrafları çıkartıp tiyatroya, sinemaya gidemediklerinden dert yananlar bunlar işte!! Sonra haber sunucusu topluma şirin gözükmek için öğretmenlerin gelirinin iyileşmesi gerektiğini söyler. Eh be kardeşim senin kameramanın, ışıkçın, rejindeki çalışanlar kaç para alıyor. Kaç saat çalışıyor,hangi şartlarda çalışıyor, onlarda üniversite mezunu , onların ki de aile değil mi, onların çocuklarıda çocuk değil mi? Öğretmen olan abim yani tiyatroya dahi gidecek parası olmayan öğretmenlerden olan abim bu sene italya ve kuşadası yaptı. Arabası benzinli megan, tüplü bile değil. Onu geçtim okul arsasında ki park halindeki arabalara bakın!! tabi okula arabayla gelen öğrenciler değilse.

Taman 2 bin lira para ahım şahım değilde, diğer meslekler ne şartlarda nasıl geçiniyor. Onlar insan değil mi? Üniversite mezunu olan (üniversite mezunu olmakta sanki çok büyük bir özellik, bunuda öğretmenler söylüyor o yüzden yazıyorum,) 2 bin liranın altında haftanın 6 günü , yıllık izni olmadan günde yaklaşık 10-12 saat çalışan insanlar var. Bunları niye görmüyorsunuz??

Bir 24 kasımta Dershanede çalışan öğretmenleri çıkarın onların sorunları dinleyin. Öğretmenene yalakalık yapan haber müdürleri siz böyle çalışana kaç para ücret verirsiniz???
 
Yelek87 kardeşim güzel bir konuya değinmişsin fakat seni rahatsız eden şey tam olarak nedir? Ögretmenlerin çalışma saatlerinin az olmasımı ? maaş mı? yoksa yaptıkları tatil süresimi ? Bir mühendis neden bu kadar tatil yapamıyor omu sorun ??
 
alın bendende baska bir baıs acısı.
bu memlekette devlet memuru olupta salla basını al maasını cok ınsan var.hatta isyerinin yolunu bilmeden bankamatik memurlarınıda cok duyduk.
evde iki tane kendi cocuguyla basedemeyen anne baba gonderıyor okula kurtuluyor.bir dusunsenıze 50 tane velet ile 8 saat gecırmeyı.gelismis ülkelere bakın en yuksek maasları egıtımcıler alıyor cünki onların hata yapma lüksü yok işledikleri malzeme insan.doktorlara gelınce benımde universiteye hazırlanan kızım var ve kendı kendıme sorup duruyorum,bu kadar sure bu egitimi alacaksın ihtisas yapamadınmı elde var sıfır degermi diye.hadi diyelim ihtisasını yaptın mecburi hizmetidir,gece gündüz mesaisidir degermi kazandıgın paraya.diyelimki cok para kazandın bu parayı yemeye zamanın olcakmı.helede omrunun en guzel yıllarını okuzlerler gibi okumakla gecirdikten sonra.
sozun kısası:
türkiyeyi yönetenlerin maası harama demah etmeyecekleri kadar yüksek olsun bununla memleket batmaz.
doktorluk ve ögretmenlik gibi insanla ugrasan insanların kafasında para ile ilgili bir sorunun olmaması gerekir,ve üniversite imtihanlarında en yüksek puanlarla girmeleri gerekir.böyle darphene gibi ögretmen basan ülkede devlet ne yapsın,hangisini ise soksun.yap bakalım doktorluk gibi yüksek puan ögretmen olmak isteyen kalacakmı.ondan sonrada 2-3 degil ver 5 milyon korkma memleket batmaz.
 
Yelek87 arkadaşım anlatmak isteğin şeyin temeli "olmaz böyle şey onların maaş ve çalışma şartları kötüleştirilsin!" mi? yoksa "bizim maaş ve çalışma şartlarımız düzeltilsin!" mi?
 
Hocam olay şu, her dönem bir öğretmenin tv ye çıkıp geçinimiyoruz demeleri, toplumda hep bir öğretmen ajitasyonu devam ediyor. 24 Kasımda tam 4 kanalda denk geldim, hepsi elinde bir kalem giderleri yazıyorlar. Sanki bir öğretmenin gideri var, masarafı var. Hiç soruyarlar mı kendine ben ne veriyorumda o parayı hakediyorum. Al işte bir öğretmenin ortalama şartını yazdım, iş veren küfür eder bize bu şartları istesek, kafa mı buluyorsun der. Sonra bu karşılaştırma çok saçma dimi???? Hiç bir meslek kutsal değildir karşılığında para alıyorsan. Bir öğretmen sorsan maaşını beğenmez, 2 değil 3 binde versen beğenmez hatta 4 binde. Ücreti artınca masrafıda artacak o parada yetmeyecek. İşin atanamayan öğretmenler kısmı var. Kainatın hangi noktasında üniversite bitirdin diye devlet seni işe alacak diye bir garanti var. Üniversite sınavında yalam yumalak bişeyler yap, 4 yıl rahat biçimde oku, sonra devlet baba beni işe alsın. 2 yıllık okuyanlar keriz mi??? Gidin okuyun öğretmenlik 4 sene sonra 2-2.500 lira arası maaş yarım güne sizin hesaba yatsın. Haftanın 6 günü bazen pazarlarıda akşamın körüne kadar duvar kıran 1200 tl alan tekniker kardeşim, hiç kasma gir bir eğitim fakültesine nasip kravatla yarım gün çalışıp, yazları yatarak maaş alırsın. Kışın soğunda titreye titreye çalışırken, dışarda kar tanesi gördüğünde evde sıcak çayını keyifle yudumlarsın ve her zaman senin mesleğini övecek onura edecek birileri çıkacaktır. Ne kadar zor işin dimi??? Milletin annesi babası öğretmen kabul edemiyor bu gerçekleri. Bunu işverenden isteyen adam küstah ama öğretmen olunca işler değişiyor. İkiside 46 kromozonlu insan ama biri farklı, çünkü biri çok ayrıcalıklı bir iş yapıyor!!!!!!. Biz önemli meslek ile kutsallığı karıştırmaya devam ettikçe toplumun gerçek sömürelenleri gündeme gelmeyecek.

Öğretmenlere sorsan maaşları beğenmezler, kendileri iş veren olsa böyle çalışana ne verirler!!!!! Sorsan onlara dünyanın en zor mesleği öğretmenliktir, nerden bilecek ki özelde tam zamanlı çalışmış mı??

Bırakın bu orta çağ zihniyetinde öğretmen ve doktor savunmacılığını, gerçekten ağır şartlarda çalışan emekçilerin derdini yansıtın benim derdim bu...
 
işini iyi yapmayan öğretmenler konusunda haklısın buna kimse itiraz etmez, fakat bunu genellemen yanlış. işini yapanlara haksızlık etmiş oluruz. not:bende atanamayan ve özel sektörde çalışan bir öğretmenim:(

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Hocam benim dediğimde bu, bir 24 kasımda özel sektörde çalışan bir öğretmenin durumunu anlatsınlar. Devletteki öğretmenlik genel yayılmış bir durum, devlette çalışan öğretmenden çok daha zor şartlarda çalışan insanlar varken bu ucuz ajitasyon nedir Allah aşkına. Ben asgari ücretli çalışan bir babanın oğluydum. Emin ol bir öğretmen çocuğundan çok daha zor şartlarda büyüdüm. 17 yaşına kadar kullanılmamış bir pantolunum dahi olmadı. Bu şartlara rağmen na babam ne kardeşlerim isyan etmedik. Abim okudu öğretmen oldu, ben ise mühendis. Abimde öğretmen olanların bu ajitasyonundan rahatsız. Öğretmen ve doktorun işi çok önemli onların maddi sorunlarla boğuşmaması lazım (hoş doktorların böyle sorunu olduğunu sanmıyorum), eğitim ve sağlık özelleşmesin vs vs başka isteğiniz var mı güzellerim. Peki mühendisler, teknikerler, mimarlar, iktisatçılar ne yapsın onlar maddi problemle uğraşsın onların amaçı sadece para kazanmak dimi!!!! Şimdi biri çıkar biz onlar kötü kazansın demedik ki diyebilir, kardeşim sadece öğretmen ve doktor dersen diğerlerin ismini anmazsan, rab bena hep bana durumu çıkar. Dediğim gibi bu ülkede meslek ve iş sorunlarında öğretmenlerin durumundan daha zor durumda olanların gündeme gelmesidir. Lakin gördüğüm bu ucuz öğretmen duygu sömürüsünden bu konular görmezden geliniyor.
 
bu yazdıklarınız iyide konuya birde bu yönden bakın bende karda kışta şantiyede yanımda teneke içinde yanan üç beş tahta parçasıyla çalıştım yeri geldi 36 saat ten fazla uykusuz kaldım ve ben ortaokul mezunu birisiyim ne üniversite nede lise okudum, şimdi ise bir kurumsal firmada çalışıyorum mevkim iyi insan kendini düşünmüyorsa banane onu düşünmek bana kalmaz benimle çalışan arkadaşlarım ya kendi işlerini yapıyor yada 2000tl civarı maaşları var şimdi biz kendimizi geliştirmeseydik şimdi bizde o maaşlara çalışıyorduk. akşamları dizi seyredip veya kahvede oturacaklarına kendini geliştirsin o meşlektaşlarımız.
 
"Sanki bir öğretmenin gideri var, masarafı var." demişsin
Bu cümleni malesef anlamlandıramadım.
Diğer yandan her konuşmanın her eleştirdiğimiz durumun, kişilerin, olguların sonuna yapıştırdığımız ;"Eğitim şart! " cümlesi öğretmenlik mesleğinin bir toplumun nasıl olupta "bam teli" olduğunu anlatmaya yetiyor zaten.Fakat dersen ki "etrafıma bakınıyorum genelinin yaptıkları bir iş göremiyorum!" haklı olabilirsin bu kokuşmuş sistem her kavramın her olgunun içini boşalttığı gibi bu mesleğinde içini boşalttı.Bu yüzden herkesi boşveren sistemin içerisinde öğretmenlerde boooşşveeerr demeyi alışkanlık hatta kişilik haline getirdiler.Şantiyenin çok zor şartları hakkında da söylediklerine aynen katılıyorum çünkü yaşadım.Ama "
tekniker kardeşim, hiç kasma gir bir eğitim fakültesine..." dediğin arkadaşlar zaten hiç kasmadığından dolayı giremiyorlar(maddi ve manevi sorunlardan dolayı okuyamayanlar hariç).Kas gücünün emek olduğu gibi Bilgi birikiminde emek olduğunu göz önüne almak gerek diye düşünüyorum.Çünkü daha başka pencereden bakarsak bir mühendis oturduğu yerden tasarım yapıyor diğerleri imal ediyor mühendis oturduğu yerden neden o diğerlerinden fazla alıyor ve neden imkanları daha iyi? gibi bir cümlerde kurulabilir.Burada emekçilerin biribirine düşmesinin değil birlikteliğin çözümün başlangıçı olacağını düşünüyorum.
Emekçilerin dertlerinin gündem oluşturması ve çözüme gidilmesi konusunda hemfikirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst