servolar

derinu

Üye
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar.ben servoları çalıştırmakla ilgili bilgi edinmek istiyorum nasıl yardumcı olursunuz acaba?çok teşekkür ediyorum hayırlı günler......
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Soru çok genel olmuş, ne istediğin ile ilgili biraz daha bilgi verirsen sanırım cevaplaması daha kolay olur.

Elinde belli bir marka/model servo motor ve sürücü mü var? Yoksa genel olarak mı soruyorsun?

Servo sürücüyü neyle kontrol edeceksin? Bilgisayarla mi, PLC ile mi? PIC ile mi?

Nasıl bir iş için kullanacaksın?
 
selamlar benim servo motor ile bir ambalaj kesme projesi gelistiriyorum , premium plc ve tsxcay22 modulu ile yapmak istiyorum jetler driver ve motor kullanacağım bir kısa program öreğine ihtiyacım var yardımlarınız için şimdiden tesekkurler
 
emrah_ mrb ben sınan sanırım servo motorlar hakkında bır bılgın var.ben kırıkkale unıversıtesınde 2.sınıf elektrık bolumu okuyorum bu sene benım bır projem var konveyorlu dolum dedosu yapıyorum.bana acma kapama gorevını yapması ıcın bır servo motor onerdıler fakat ben onun nasıl kontrol edılecegını bılmıyorum assaıda projenın bır kac resmı var.bana soyle bır devre lazım.servoyu 10derece acıp kapatıcak bır program.acıldıktan sonra bekleme suresı onemlı dııl yanı acılıp beklemeden kapanması da olur.bilgisayarda kodlama yapmasını bılmıyorum eger sen bana bır devre seklı cıkartırsan ona gor ebglantısını kurabılırım bana bu konuda yardımcı olursan sevınırım .
 

Ekli dosyalar

  • Gö.jpg
    Gö.jpg
    91.5 KB · Görüntüleme: 12
  • Görüntü0.jpg
    Görüntü0.jpg
    84.4 KB · Görüntüleme: 12
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elindeki servo motor nasil birşey bilmiyorum ama bir başka mesajda da vermiş olduğum servo motor sürücü devresi ile ilgili iki linki incelemeni öneririm:
http://emergent.unpythonic.net/projects/01148303608
http://members.shaw.ca/swstuff/dspic-servo.html

Aynı sekilde step motor da kullanabilirsin. Hatta step motor kullanman daha pratik olabilir. Step motorda, servoda olduğu gibi verdiğin komutun doğru işlenip işlenmediğini kontrol etmiyorsun, doğru yapıldığını farzediyorsun.

Yine de bahsettiğin iş için servo ya da step motor kullanmak bana gereginden fazla işi karmaşıklaştırmak gibi geldi. Sonuçta bir deliği tıkayacak veya acacaksin. Bunun icin basit bir piston kullanmak (gerci o zaman da basincli hava gerekiyor) ya da dc motor kullanmak daha pratik olabilir.

Her durumda program konusunda yardımcı olabilirim. Sen öncelikle hangi yöntemle yapacağına kesin karar ver, sonra o ise uygun devreyi hazırla.
 
emrah o konuyu bugun hallettım yınede tesekkur ederım.bant ıcın kullandıgım dc motun aynısını acma kapama olarak kullandım sıvızlerlede kıtleme zaman rolesıylede beklem suresını ayarladım. yınede tesekkur ederım sana kolay gelsın.
 
Sana da kolay gelsin.
Bitirince videosunu Youtube'a koyarsan bakarız.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst