senkronlanan asenkron motor

Deneyimi yaptım. Rotoru sargılı bilezikli asenkron motora bir kademe direnç ile yol verdim ve oldu.katkıda bulunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
slm arkadaslar bana asenkron motorlarda startıng tork hesaplanmasında kafam karıstı yardımcı olmanızı temennı ederım
 
bu konuda bılgısı olana ıhtıyacım var dıger her turlu blgıde yardımcı olabılırım
 
Arkadaşlar merhaba
elektrik makineleri2 dersinden almış olduğum deneyi yapmam gerek,fakat konu hakkında bir şey bulamadım:(.Konu senkronlanan asenkron motor deneyi,konu hakkında bilgisi olan veya deneyi daha önce yapanvarsa anlatabilirmi..

Bir Asenkron motoru senkron motor olarak çalıştırabilmen için öncelikle asenkron motorun Bilezikli asenkron motor olmak zorundadır.Bilezikli motora rotoruna seri direnç ekleyerek yol verin ve motorun rotor hızı senkron hızın altındadır.Rotor hızı senkron hızı yakalayabilmesi için rotor sargılarına dc gerilim
uygulanır.
Aynı şekilde senkron motoru ise bilezikli asenkron motor olarakta kullana biliriz.Zaten bu metot senkron makinalara yol verme methotlarından bir tanesi olup en fazla kullanılanıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,835
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst