Sekonder röle ayarları

phase

Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
270
Puanları
1
Sekonder rölelerde ayar sahası nasıl olmalıdır.Tedaş kesicisinden daha önce mi açmalıdır sonramı? Özellikle gepa ROC 131'de ayar sahaları nelerdir
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Tedaş kesicilerinden daha önce açacak şekilde ayarlanmalıdırlar. Ama bunu için röle kalibrasyonunun da iyi oması gerekli. Yani üzerinde ayarlanan değerlere tam uyumlu olarak çalışmalı.
Bildiğim kadarıyla da Gepa ROC131 TEDAS MYD-96/27B'ye (Sekonder Röleler Teknik Şartnamesine (Revize2005) göre) uygun değil. ROC200'de durum nedir bilmiyorum.
 
Uyumlu değilse neden takılmasına izin verilmiş acaba .
 
bence bu mevzuda en önemlisi üretici firmadan kullanım klavuzunu temin edip ona göre ayar sahalarını ayarlamalısın , burda tedaşın ayarladığı sahada önemli tabi , onun ayarlarınıda bilmen gerek , danışıklı dövüş yani , birde bu röleler ve kumanda sistemleri ile ilgili herkese güvenilmiyor bizzat kendin ilgilenmeli ve hatta tedaş görevlilerinide zorlamalısın , çünki çok önemli bir konuda ayar yapıyosun , başımıza gelen bir olayı paylaşmak isterim , biz ayarları yaptık yaz sezonu , uludağda kış sezonuna girildi , ve teleks trafosu devir aldı derken röle ayarları düşük , kesiciyi açtırıyor , sunu demek istiyorum tam yük çok önemli akım ayar sahalarını tam yükte denemenizi tavvsiye ederim ayarlandıktan sonra ....nacizane fikrim üretici firmadan destek almanızdır.....ayrıca gepa da uyumlumu değil mi hala tartışma konusu , daha iyi bir firmayla devam edilebilir , mesela entes olumlu gibi.........
 
Sn. phase, bahsettiğim durum, tedaşa ait resmi hatlar için geçerlidir. Özel müşterilere ait hatlarda ROC 131 kullanılmaktadır.
 
bana trafo gücünü yazarsan sana röle ayar değerlerini verebilirim.gepa tedaş ta kullanılan bir röle
 

Forum istatistikleri

Konular
128,269
Mesajlar
916,344
Kullanıcılar
450,089
Son üye
faysalokuyan

Yeni konular

Geri
Üst