Sabit mıknatıslı dc motor

Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
tübitakın kendimiz yapalım sitesinde dc motor ile küçük güçlü generatör yapımını anlatan bir dosya var orada dişli sistemini göstermiş oradan bakabilirisn...
 
Tamam okuyacağım , gördüm konuyu. Yarın gündüz okuyacağım o pdf dosyasını. Teşekkürler. Güzel bir şey olacak umarım. İşime yarayacağından eminim. Çok teşekkür ederim.
 
yapınca bana da haber ver bende o tarz bişey yapacağım...
 
Dişli sistemini araştırıyorum =)) Bulmak zor. Oyuncak bi arabam vardı 2 3 tane öncelerden. Birini sökmüştüm bildiğim. Diğerini ya da diğerlerini de bulamadım.

Dişli sistemi bulmam gerek. Nerden bulabilirim ki ?
 
Sayın jorell !
Bu işlere başlayanlar önce bir iki led yakayım bana yeter diye başlıyor ve daha sonra nasıl akü şarz ederim, nasıl bir lambayı yakarım' a kadar gidiyor.
Sizin elinizdeki dc. motor en az 3000 d/dak. dır. Araya dişli koyduğunuz zaman da kanatlar dönmekte zorlanacaktır.
Bana sorarsanız hiç bu motorla uğraşmayın, eski bir yazıcıda bulunan bir motor bulun derim. Step motorlar bu motorlara göre biraz daha iyidir. Kanatları direk motorun miline bağlayabilirsiniz, rahat döner.
 
=) Şimdi şöyle bir durum var, ben öğrenciyim, üniversitede. Bölümüm matematik. Yani bu konuyla veya fizikle pek ilgim yok. Kirada bi evde kalıyorum. Dolayısıyla büyük bir şey yapamam , zaten bulunduğum yerde de rüzgar şiddetli değil ve sürekli değil. Bu yüzden büütmeyi düşünmüyorum. Yapmayı planladığım şey, sadece küçük bir şey. Motorun milini matkaba takıp denedik çalıştırdık, LED'i yakabildik. LED 3 voltluk. Matkap 2600 devir. Dediğiniz gibi motor baya yüksek devirli. Elimde iki motor daha var aslında. İkisi de oyuncaktan sökülme. Oyuncak arabadan. Bunların devir/dk ' sını nasıl öğrenebilirim , ayrıca bu motorlar sabit mıknatıslı dc motor mudur ? Bunları nerden anlayabilirim ?
 
Motorun devrini öğrenebilmek için kaç voltla çalışıyorsa o voltajı verip, milindeki devri görebilirsiniz. Elinizde devir ölçebilen bir cihaz yoksa tahmini olarak görebilirsiniz. Ama dediğim gibi bu tip motorlar genelde birkaç bin devirli motorlardır.
Motorun gövdesine bir demir parçası yaklaştırın, demir motorun gövdesinde yapışıp kalıyorsa sabit mıknatıslı motordur.
 
Anlıyorum sayın ŞEF. Bilgileriniz için sağolun. Eski bir yazıcı bulmaya çalışacağım artık. =)

Ya da başka bir alette bulabilir miyim istenilen , düşük devirli motoru ?

Bu bana kaça mâl olur yaklaşık ?

İzmir'de yaşıyorum bu arada.
 
Milleri egik oldugu icin isime yaramayan step motorlarim var. Bunlardan birisine 3v mercekli ampul bagladim. Motor milini parmagimla bir kac tur cevirdigimde lamba isil isil yandi. Ne guzelmis diye oynarken mili hizli cevirmisim ki lamba patladi.

Kargo masrafini ustenirim dersen sana yollayayim bir tane. Tahminimce kargoya yaklasik 6-10 TL arasinda bir sey odersin. Bu paraya Izmir'de de hurda bir sey bulabilmen lazim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst