Sabit mıknatıslı dc motor

Yok , step motor kullanmayacağım, elimde dc motor var bunu kullanacağım. Elle demek istediğim , aslında şudur. Rüzgar düşünün, bu yapacağım şey de zaten rüzgar türbini. Dolayısıyla rüzgarın yaptığı etkiyi elle yapacağım sadece. Pervaneyi , kanatları çevirmek için.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Dişliyi ne için ve nasıl kullanıcam onu pek anlayamadım , açıklayabilir misin ?
 
devir sayısını arttırmak için yani sen elinle pervaneyi döndürdüğünde motorun milinin daha hızlı dönmesini sağlaman için. örneğin 1/10 oranında bir dişli kullanırsan sen pervaneyi elinle dönderdiğinde motorun mili 10 kat daha hızlı döner...
 
Bugün bi elektrikçiye gittim, tanıdık. Onlar da zamanında bu işle uğraşmış, rüzgar türbini yapmışlar büyükçe bir şey. Sonra fırtınada gitmiş. Her neyse, söyledim böyle böyle. Sağolsun bilgi de verdi. Malzeme de verdi. Ancak 3 voltluk LED'i bile yakmak zor olacak sanırım. Düzenek bittiğinde deneyeceğiz pervaneyle. Umarım olur. Dakikada yaklaşık 1500 devir yapmam gerek.

Araba teyplerinin dakikadaki devri kaç biliyor musunuz verimli olması için?
 
devir sayısını arttırmak için yani sen elinle pervaneyi döndürdüğünde motorun milinin daha hızlı dönmesini sağlaman için. örneğin 1/10 oranında bir dişli kullanırsan sen pervaneyi elinle dönderdiğinde motorun mili 10 kat daha hızlı döner...

Şimdi şu dişliyi , küçük dc motoruma nasıl uyarlayacağım ? Ayrıca dişli sistemini nasıl bulacağım ? Nerede bulabilirim hangi aletlerde olur vb vb ?

Yardım ederseniz sevinirim.

Sistemi kurdum. Pervane hazır, motor hazır, LED hazır. Matkabı bağladık mile , çalıştırdık hızlıca döndürdük , LED ışık verdi. Yani bir aksilik yok sistemde. Sadece işte el gücü az kalıyor motoru yeterli derecede çeviremiyoruz. Bunun için dediğiniz gibi dişli kullanmamız gerek. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
Valla hiç dişli sistemi kullanmadım motorda, nasıl kullanacağımı hiç bilmiyorum. Mümkünse, elinde varsa resim çekip buraya koyabilir misin rica etsem ?

Ya da o dişliyi, motorun neresine nasıl bi şekilde takıcam ?
 
şimdi sen hareketi motora nasıl vereceksin.motora yüksek bir devirle hareket verirsen ürettiğin elektrik ledi yakacak duruma gelir.ya motorun milini yüksek devir elde edceğin bir dişli sitemi ve bu dişli sistemini el ile hareket ettireceksin.yada aynı motordan bitane daha bul iki motor milini birbirine bantla yada yapıştır nasıl yapabilirsen.motorun birine enerjişini ver diğer elektrik üreteceğin motorada ledini bagla.yanlız bazı teyp motorlarında regülatör devresi vardır.elektrik üreteceğin motorda regüle devresini iptal etmen lazım.yoksa elektrik üretemezsin.kolay gelsin.....

yukarda ikinci bir motorla yapabilirsin demiştim.:D
 
Aynı motordan bi tane daha bulamam ki =)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,939
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst