sağliklı lehim yapma tekniği

padler de yol kelimesine dahil. arkadas her kelimeyi tek tek mi acikliycaz:)
bir pad kalkarsa gorurum.
ayrica zimparayi smd pade yanda parcaya degil diger malzemelere uyguluyoruz smd ye havyayi degdir temizliyor zaten:) size neden her seyi tek tek anlatmak lazim anlamiyorjm. hani altyapi olmasa bir sey de demem de.
 
45 yıldır havya elımden duşmedı arkadaşim yanlış anlama kusurada bakma yazdıklarının hiçbirini ben uygulamam ha lehim yapma konusunda gerekırse kıtap yazarım 20 yılım universite araştırma lab teknikerı olarak geçtı öncesı 15 yılım emeklıyım 10 yıldır mesleğe devam sen bıldığını kendıne sakla bende kendı bildığımı yapayım yazdıklarınla yanlış yonlendırıyorsun ben cıddıye almam ama alanları etkılıyorsun ıyı bir elektronikçi usta pcb de yolları kaldırmaz yakmaz her pcb ye uygulanacak isi derecesı var bunu bildikten sonra sorun olmaz ha olur piyasada fiber veya epoksi kartlarda kalitelı kalıtesız olanlar var bunlardada okadar ince .10 mm yollar koyamaz yapamazlar yaptı farzedelım onlarda sorun olabılır çin mali pcb ler dahıl siradan pcb değıl karta gore isi ya dıkkat etmesende kolay sorun çıkarmıyor ıyı akşamlar :) yanlış anlayıp gücenme mesleğine saygım var küçümseme amaçlı yazmadım sadece karşindakı kişilerınde boş olmadığını kabul etmen için bılgılendırdım kazim hoca bulent ustam bu kişiler konusunun uzmanı piri bu arkadaşları küçümseme adamı lehim diye karta yapıştıracak sevıyede usta kişiler bu arkadaşlar
 
o iki arkadasdan birisi daha ilk gunden beni tiye almis ve hala sacma sapan cevaolar veren birisi:) Onu gectim mesele kac sene yaptigimiz degil 8 yasindan beri bu isleri yaptim ben. mesele ne kadar yaptigimiz degil ve evet 10 mm yollarartik piyasadaher yerde. telefon servisinde iken hatta daha uc gun once daha oncesinde daha pad degil yollarina kadar kaldirilmis bir samsung telefonun soketinin yolarini parcaladim ha tamir eder miydim? elimde sifir soket olaydi ederdim. yanimda yoktu:)
sen farkinda olmazsin o anda is gorur ama kraya ben havyayi dokundurunca tun padler elimde kalakaliyor, ben miyim suclu simdi:)
benim de meslege saygkm var ama nedense her dediginin yalan yanlis olmasi garibime gidiyor, ya da bana mi denk geliyor anlamadim gitti:)
oncelikle yol neden kalkar?
birincisj az ya da cok isinmistir, sen verirsin isi tabancasini ufacik hatta kalkar.
ya da ozellikle dip soketler, misal tda2822m bunun lehimlerini tam cikarmadan cekersin entegreyi gum. evet benim su anki kullandigim amfi bu halde. 2 sene deneme amfisi olmustu zavalli. soket takmayi akil edemedim:) :) 50 tane entegre sok tak yapinca parcalandi. yani ne kadar degisim yaparsan o kadar cok bozulabilir.
bunlarin haricinde zaten yol kalkmaz.
amaasil kizdigim nokta, serigrafi ile kaplanmis hatti bilr kaldiracak kadar isitmak, cok buyuk hata, o kadar isinmis karta ben napabilirim?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,971
Son üye
umutcelik

Yeni konular

Geri
Üst