EKRAN KARTI ARIZASI ve " EKRAN KARTI FIRINLAMA TEKNİĞİ "

Her şey normal, sadece ekran ışığı hariç. O da bu telefonlarda olan üst taraftaki ikinci ekran ışığı ile loş ortamda görüneceği kadar görünüyor. Lcd ekran etrafındaki ışıklar yanmıyor. Konusu burada.
 
firinlama sikintili bir islem.Reballing yapmadan bilincli sekilde isitma yapilirsa gayette olabilir.Kursunsuz lehimler 227 de erir. Selilozik tiner ile on temizlik yapilir.Kademe kademe ve direk chip e mudahale etmeden,once chipin cevresini olacak sekilde max 230 derece kadar (olmasi gereken sınır budur ,aksi takdirde bazi chipler patlat) konturollu olarak yani karttaki ısıyı biyandan takip ederek isitilmalidir.Recinali kaliteli flux kullanilmalidir bu sekilde olmasi gereken yere lehim eridiginde miknatis gibi yapisir,lehimler birbirine karismaz.selilozik tiner ile recina kalintilari temizlenir.chip uzerine isitirken buyuk kup seklinde alüminyum parca koyulursa ve chip etrafini alüminyum folya ile kapatilirsa hatta daha guzel olur.

Ben peçete tavsiye etmiyorum,kompanenleri koparabiliyor bu yontem.onlarca kart duzelttim bu sekilde hicbirinde problem cikmadi ve cikcaginida zannetmiyorum.senelerdir bu sekilde duzeltilip kullanilan kartlar var hic biri tekrar bozulmadi herhangi bi sikayet almadim.

Fırınlama ve bilincsizce yapilan isitma islemlerine bende karsiyim.

Elinde alet edevat olmayan bana mailden ulasabilir ucretsiz yapabilirim.
[email protected]
Güzel bir açıklama olmuş Cüneyt bey. Yardımseverliğiniz de cabası. Fakat anlamadığım bir yer var, alüminyum küp ve folyo ne için, anlamadım. Tşk
 
Chipi patlatmamak.yapacagimiz islem lehim bacaklarini yeniden eritmek olacagi icin chipin icine zarar vermemek
Cevap için teşekkür ederim. Folyo dışarıdaki devrelerin ısı almaması içindir, onu anladım saıyorum ama çipin üzerine küp şeklinde alüminyum parçayı hala anlamadım malesef.

Yanlış mı anladım bilmiyorum, çipin üzerini kutu şekli verdiğimiz alüminyum folyo ile kapatacağız değil mi? Çipi folyoyla kapatırsak verdiğimiz ısıyı içeri alır mı o?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,565
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst