S7 300 VE BİRDEN FAZLA OP 7

mctmct

Üye
Katılım
12 Ağu 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba arkadaşlar , bir proje yapmak istiyorum ve S7 300 kullanılacak. Bir takım analog değerler alınıp işlenerek OP 7 de görüntülenecek ve alarmlar oluşturup , set değerleri değiştirilebilecek. Fakat en az 2 adet OP 7 kullanılacak ve bunlardan biri S7 300 ile aynı panelde , diğeri 50 metre uzakta olacaktır. Her iki panel de aynı fonksiyonlara sahip olacaktır. Bu 2 panel nasıl ve ne yöntemle eklenebilir sisteme acaba ? Teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
S7-300'e MPI üzerinden yanlış hatırlamıyorsam 4 adet OP7 bağlanabiliyor. Ama 2 adet bağlanabileceği kesindir, bir projede yapmıştım. 50 metre MPI için sorun değildir. Profibus kablosu kullanmalısınız.
 
Sn. Alvin , cevap için teşekkür. Peki diyelim ki 1. OP7 için gerekli programı yazdım , 2. OP7 de diğeri ile aynı işlemleri yapacaktır. Sadece profibus adresini farklı girerek sisteme eklenebilir mi ? 2. OP7 için nasıl bir program yazılmalı acaba ?
 
aynı programı iki panaldede kullanabilirsin sadece mpi adreslerin farklı olcak
 
Hımmm , teşekkürler. Bu projeye başlarsam sormam gereken başka şeyler de olacaktır kesin.
 
oplere iki ayrı profibus adresi vererek çalıştırabilirsin sorunsuzca çalışabilir
 
Hımmm.. Kısa süre sonra uygulama yapacağım. Gelişmeleri ve olursa sorunları bildiririm. Teşekkürler.
 
50 metre normal şartlarda çok sorun olmaz ama civarda yüksek gerilim harmonikler vs varsa bişey diyemiycem. normal çalışır da arada kopma olursa dp repeater kullan. ama en güzel çözüm ethernet portlu operatör paneli kullanmak.
 
Merhaba;
Eğer cPU da profi-bus mevcut ise bu şekilde haberleştirmeni öneririm. Yeni devreye aldığım bir sistemde benzer şekilde 4 adet op73 kullandım sadece adresleri farklı vererek haberleştirebilirsin aynı tagları istersen her panelde görebilirsin alarmlarıda ayrı ayrı düzenleyip ilgili bitleri s7 tarafında oluşturduktan sonra hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Benim yaptığım sistemde yaklaşık 350 metrelik bir profi-bus hattı var sistemde ben repeter kullandım ama 50 metrede buna gerek yok çünki 150 metredeki profi-bus noktasıyla repeter olmadan haberleşti fakat mesafe uzadıkça ara ara kopmalar meydana geldi. Senin 50 metrede kesinlikle sorun olmaz en kötü ihtimalle haberleşme hızını düşürerek olayı çözebilirsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,246
Mesajlar
916,154
Kullanıcılar
450,053
Son üye
sinankulfal

Yeni konular

Geri
Üst