Robot kolu?

Pnömatik sistem ile kendimi zorlamak istemiyorum bikere en basitinden başlayalımda yavaş yavaş ilerleriz.
Ben bu robotu redüktörlü DCmotorlar ile yapmaya karar verdim anladığım kadarıyla dişli sistemden dolayı kolu da sabit tutabilirim.Ben bu kumanda üzerinde biraz daha araştırma yapacağım peki bu kumandalarda kanal sistemi var benim 4 motor için kaç kanallı olmalı bu kumanda ?
 
selamun aleyküm
hayırlısı olur inşAllah(c.c.)
Dört motor kontrolü için bu rc kumandaların farklı komutlarının kullanılabilir olduğunu düşünüyorum Mesela sağ sol tuşu tek bir kol gibi olabilir ama sğa çekildiğinde bir çıkış sola çekildiğinde başka çıkışı enerjiye bağlıyordur.Bunun yanında eğer frenve gaz gibi komutları olmas halinde komutlar artmış olur. Gaz kontrolü belki hepsinde oluyrdur. Size daha önce verdiğim sitelerden uygun fiyatlı olanaları araştırmanız yardımcı olabilir.
Hayırlı günler dilerim.
 
Arkadaşlar ben uzaktan kumanda işinden vazgeçtim redüktörlü dc motor arıyorum şuan sipariş verip deneyeceğim bakalım nasıl olacak diye bide redüktörlü bir motoru çalıştırmak için nasıl bir pil gerekli yardımlarınızı bekliyorum??
 
bence servoyla falan ugraşma al üçtane şarjlı tornovida bunların parçalarıyla canavar gibi rob. kolu yaparsın tabi birazda senin yaratıcılıgına baglı
 
ama bu robot kolunun yavaş dönmesi gerekiyor yoksa bende bii elektrikli motorla halledeceğim işimi ama redüktörlü motor arıyorum birkaçtane buldum ama tam olarak emin değilim size özelliklerini söylesem benim için yorumlayşabilirmisiniz??
 
Arkadaşlar motorlar bunlar sizce hangisini almalıyım yada sizin daha iyi bir motor bulabilirmiyiz?

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Lise öğrencisi olduğunu belirtmişsin. Robot kolu yapmak biraz zor olabilir senin için. Ben hakkında çok fazla bilgi sahibi olmasam da daha önce bir robot el projesi görmüştüm. Her ekleme robot koyularak yapılmayan basit bir çalışma. (tabi bir robot koluna göre basit.Öyle çok basit değil yani :D)
Böyle bir konuyu da düşünebilirsin bence.

Resimde benzer birşey var.
shadow-hand.jpg
 
Ben elektrikle hobi olarak ilgileniyorum daha çok mekanik tasarımla yani bana gerekli malzemeleri ver ben sana inanamayacağın yapılar hazırlayabilirim kendime çok güveniyorum bu konuda şimdilik resmini vermiştim basit bir sistem ile başlamak istedim gösteri amaçlı ben bartında oturduğum için parça sıkıntısı yok internetten sipariş vermeye karar verdim bakalım hangi motor bu fforumdan onay alacak ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,840
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst