ring sistemi hakkında bigisi olan

hancan

Üye
Katılım
2 Nis 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Arkadaşlar ring sistemini duyan varmı çalışma prensibi nasıldır
şimdiden teşekürler.
 
Ring sistemi derken yüksek gerilim anlamında mı sordunuz
 
enerji iletim hattında kullanılan ring den bahsediyosan aşağıda enerji iletim ve dağıtım kitabındaki bilgiler mevcut

Bu sebekeler kapali sebeke türündendir. Bu sebekelere halka, bukle vb. leri gibi çesitli isimler de verilmektedir.

Ring Sebeke
Ring sebekelerde besleme bir yerden yapildigi gibi birkaç yerden de yapila bilir. Bu tür sebekeler ile tüketim merkezlerinin enerji ihtiyaçları kesintisiz olarak karşılanabilir. Örneğin Sekil: 1-8. de X ile gösterilen bir noktada ariza oldugunda B ve C merkezlerindeki koruma röleleri yardımı ile arızalı B-C bölgesi sistemden ayrılır. Bu arıza giderilinceye kadar ring (halka) sebeke, iki ana kolu bulunan bir dallı sebeke seklinde beslenebilir. Bu şebekelerde kesit her yerde aynidir. Bu nedenle daha çok iletken kullanılır. Sebekenin isletme güvencesi fazladir. Besleme kaynağı birden fazla olursa, beslemenin sürekliligi de artar. Orta gerilim sebekeleri çogu zaman ring Şebeke türünde düzenlenirler. Ayrıca endüstri isletmeleri ile benzeri isletmelerde, köy ve kasaba dağıtım şebekelerinde bu tür uygulamalar görülebilir. Bunlardan ayrı olarak fabrika, isletme, motel, park, kamplar ve benzeri yerlerde iç aydinlatma devreleri ring sebeke seklinde düzenlenebilir.

Ring şebekelerinin en basiti bir ağ (gözlü) şebekedir. Bu şebekeler SELEKTİF koruma yöntemleri ile korunmalıdır. Doğru akımla çalısan bazı ulaşım araçlarıın besleme şebekeleri de ring şebeke seklinde düzenlenmektedir.
 
"Ring" kelimesi ingilizce halka,kapalı egri anlamına gelir.
Seçicilik bu sistemde daha da önem kazanmaktadır.
"korkmaz_design"nın Eklenti yaptıgı resimde X ile işaretli arıza noktası B ve C dalları tarafından izole edilir.Bu durumda arada bulunan hat enerjisiz kalmakla beraber B ve C noktaları enerjilidir.İşletme güvencesi fazla olmakla beraber her türlü açma-kapama işlemi OG dikkatinde yapılmalıdır.
X noktasındaki 3 ph 1 n Arızasının Genaratöre etkisini hesaplamayı biliyor musunuz?Gerilim düşümü formulu gibi düşünebilirsiniz.
Saygılarımla
 
Sebeke 2 taraftan besleniyor bunun avantajı da sebekede herhangi bir noktada arıza meydana geldiginde sebekenin tamamının degil sadece arıza olan kısmın enerjisinin kesilmesi...genelde köskler arasında 240 ve 95 lik ringler olur...
 
ethernet, fiber optik, profibus, interbus, rs485, wireless sistemlerinde de ring olabilir. Genelde redundacy mekanizmasının daha hızlı işlemesi için kullanılan bir yöntemdir. Konvansiyonel yöntemlere göre daha hızlıdır, daha avantajlıdır ve maliyeti daha düşüktür. hiper ring, x ring, turbo ring gibi üreticilerin ad verdikleri bir çok ring çeşidi mevcuttur.
 
dagıtım projelerinde genellikle görülür...iki taraftanda besleme hesabı yapılarak karşılaştırma yapılır
 
kapalı çevrim hattı
 
Arkadaşlar peki ring sistemine sonradan ek yapılarak yeni bir besleme yapılabilir mi? teorik olarak mümkünse bu konuda tedaşın tutumunu bilen arkadaş var mı?
 
Arkadaşlar ilginize teşekkürler.ben bu konu açalı ba ya bir zaman geçti.
Ring sistemi salisan linkli arkadaşımızın dediği gibiymiş.
katar'da bir şantiyede karşıma çikmıştı böyle bir durum
ilginize teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst