Rem power kaynak makinesi arızası

sevdiğim makinelerden biri değil. IGBTleri umarım aynısını takmışsındır, sürücü katı anakartın üzerinde arıza tespiti çok zor oluyor. zener yanık diyorssun ayaklarında olan tüm dirençleri de tazelemek gerekir. bak orada sekiz bacaklı bir entegre var datasını inceleyip çıkış baçağındaki voltajı ölç ,bakısınıyor mu.araya seri lamba girmeden enerji verme, çıkışı önce lambayla kontrol et sonra voltajı ölç yüksek düşük fikir verir. kondastörlerin lehimlerini tazele, çıkış trafosundan çıkan 2 tane okuma kablosu var beyaz ince onu kontrol et. oradaki diyot kaçırıyor olabilir onada bak. resim konusunda çok kötüsün
 
:( resim konusunda iyiyimdir ustam ama kötü çektim haklısınız.
tamam ustam söylediklerinizin hepsini yapacağım. araya seri lamba vermeden enerji verme demişsiniz onu anlamadım hocam, yani kısa devre var mı yok mu diye demek istediniz?
 
bak forumda defalarca yazdım, biz eskiler araya seri lamba girmeden hiç bir cihaza beyaz eşya kartları dahil seri lamba girmeden 220 vermeyiz. olası var olabilecek nerdeyse bütün arızalarda işe yarar. yanıp sönme hızından parlaklığından olanı olmayanı görürsün. kaçıran diyottur ölçersin görmezsin, gözünden kaçar farkedemezsin. ama lamba yakalar önce yanar sonra yavaşca söner. arıza var der ama yerini söyleyemez.
 
Anladım hocam. o zaman ben onun nasıl yapıldığını öğrenip yapayım önce. Teşekkür ederim.
 
faz nötr farketmez seri yani bir tarafa, makineni ac girişinin bir hattına 100 watlık akkor ampul
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst