Regel trafo

kreanga

Üye
Katılım
27 Haz 2008
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar Merhaba ,
Yük altında otomatik kademe değiştiren trafolar hakkında detaylı bilgi ye ihtiyacım var. Şimdiden teşekkkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Regel trafo, dediğiniz gibi yük altında ıken prımer gerılım kademlerınde ,kontrol rölesı vasıtasıyle kademe komıtatörünün pozısyınu değiştirerek cıkıs gerılını sabit tutma işlemidir. Genelde üretıcıye göre değişsede, 50.000 defa kontak değiştirme işlemınden sonra, regel işlemının yapıldıgı hücre yagı ve kademe kontaklarının bakımı yapılır. Hassas bir işlemdır, bakımın bilen bir ekıbe yaptırlılmasında fayda vardır. Bız, trafolarımızdan birini kendımız yapmak istedik; kademe milini yerıne takarken , kaydırdık, Bakım firması, düzeltme işlemini Türkiye'de bir kişinin yapabildiğini ,kendımızın müdahele etmememiz hususnda uyarmasına ragmen işleme devam ettık, olsu sandık, devereye aldık, hersey normal görundü.
Ertesi iş günü illetme devreye girdiğinde , gerilim değiştirme ihtiyacı oldugu anda, bir patlama sesı duyduk. Trafo maalesef patlamısdı. Servise gönderdık. Her zaman dediğim gibi "ekmeği ekmekçiden al, bir ekmek parası fazla öde"..
İyi calısmalar, umarım faydalı olusumdur..
 
Sn zeybek...
Bu patlatmış olduğunuz trafo kaç MVA'dı acaba...
Bizde elimizdeki bi trafonun kademe değiştiriçisinin bakımını yapmak istiyoruz ama dediğiniz gibi ise bunun için kimden yardım alabiliriz...
 
Ercan arkadasım,
Benım bahsettiğim trafo 1600 kVA idi, ve o tarıhde 6 adet trafomuz vardı. Trafo bakımlarını yapan bır cok firma vardır. ABB fırması ilede görüşebilirsiniz..
 
Kademe değiştiricileri,trafo firmaları da başka yerden almaktadır.Trafo firması yerine,kade-
me değiştirici firması ile temas etmek daha uygun olabilir.Bakım işleminin,kendi firmasınca
yapılması,en doğru olanıdır.Yanlış müdahalede,hasara sebep olunabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,209
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Geri
Üst