Reaktif Yazma Sorunu

İşyerimiz bir ofis binası, faturada kapasitife girdiğimiz için reaktör ilavesi yaptık. Gündüz saatlerinde sayacımız indüktifte ilerlediği halde, gün içerisinde ara ara, akşam saatlerinde sabaha kadar indüktifte gram ilerleme olmuyor. şönt reaktör sürekli devrede durmakta. Binanın bir katı ve çevre aydınlatmaları led ayrıca kullanmakta olduğumuz 200 kVA bir UPS mevcut. Akşam saatlerinde UPS hariç kapasitif yapabilecek tüm sistemi ( kompanze dahil) kapattığımız halde sayaçta indüktif ilerleme olmuyor. Haliyle kapasitife girmeye devam ediyoruz..

Birşeyleri yanlış yorumluyorsunuz. Kapasitifi bastırmak için evet enduktif süreriz karşısına fakat bu enduktifin ilerleyeceği anlamına gelmez. Şöyle izah edeyim 1 kvar kapasitif varsa fazın birinde siz karşısina 1 kvar enduktif basarsanız kapasitifi tamamen yok etmiş olursunuz.Sistem ne kapasitif nede enduktif ilerleme göstermez.Yani birbirini yok etmiş olur.Gece kapasitif varken reaktör ler devrede iken kapasitif ilerliyor ise reaktör ler yetersiz kalıyor demektir. Yapmanız gereken ceza sınırları içinde istenilen yüzdelik de sistemi tutmak.Yoksa reaktör bastım sisteme enduktif ilerleyecek diye bir kaide yoktur. Eğer kapasitif yükünüzden fazla enduktif basarsanız bu defa.enduktif yazmaya başlar işler terse döner bu defa enduktif den ceza yersiniz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
faturayı eklerseniz daha iyi olur. daha iyi yorum yapılır.
 
Gündüz binanızdaki yük geceye göre muhtemelen daha endüktif, bu nedenle şönt reaktör ile bir denge yakalayabiliyorsunuz. Fakat gece olduğunda bu reaktör de yetersiz geliyordur. LED aydınlatmalarınız varsa kapasitif etkisi oluyordur. Eğer röleniz şönt reaktör de sürebiliyorsa biraz daha reaktör yükü eklemek sorunu çözecektir; otomatik kompanzasyon yapılabilmesi şartıyla. Aksi halde aktif gücünüz de düşükse bu sefer endüktiften cezaya girmeyin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,715
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst